Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εξόδιο Ακολουθία του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου

Την Πέμπτη 04 Μαΐου 2023, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην Εξόδιο Ακολουθία του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου που τελέσθηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Στον εκλιπόντα απεδόθησαν οι προβλεπόμενες τιμές και στην Εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΠΖ) Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

Ο εκλιπών Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Φωτόπουλος γεννήθηκε το 1930 στο Αίγιο Αχαΐας και αποφοίτησε από την ΣΣΕ το έτος 1950. Υπηρέτησε σε Μονάδες και Επιτελεία των Ειδικών Δυνάμεων και του Πεζικού και μεταξύ άλλων διετέλεσε υπασπιστής του Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη ιδρυτή των Λόχων Ορεινών Καταδρομών.

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της περιόδου 1953 -1954 στην Κορέα και τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ηνωμένων Εθνών, το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας, την Ευαρέσκεια του Προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας και το Korean Service Medal.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Φωτόπουλος υπήρξε άξιο στέλεχος του Στρατού, τιμώντας με την ανιδιοτελή προσφορά του τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενος σε όλα τα καλέσματα της Πατρίδας. Ο μαχητικός του χαρακτήρας, αποτέλεσε φάρο αρχών και αξιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν, και συνιστά παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές των Αξιωματικών.

1 του 8


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά