Πώς Έλληνες εκπαιδευτές θα συμβάλουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών


Πώς Έλληνες εκπαιδευτές θα συμβάλουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών© Παρέχεται από: Huffington Post


Έλληνες εκπαιδευτές θα συμβάλουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών, με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες να λαμβάνουν χώρα εκτός Ελλάδας και Ουκρανίας, στο πλαίσιο της EUMAM (European Union Military Assistance Mission in support of Ukraine- Αποστολή για τη στρατιωτική συνδρομή της ΕΕ στην Ουκρανία).

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, σε αυτό το πλαίσιο είτε θα εκπαιδευτούν απευθείας Ουκρανοί χειριστές σε άρματα μάχης Leopard 2 (τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της και η Ελλάδα, αν και, όπως έχει αποσαφηνιστεί, δεν τίθεται θέμα παραχώρησης ελληνικών αρμάτων του τύπου), είτε εκπαίδευση άλλων στρατιωτικών (πχ Ολλανδών) από χώρες που παραχωρούν/ θα παραχωρήσουν δικά τους Leopard 2. Όπως τόνιζαν οι εν λόγω πηγές, αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν αρχίσει ακόμα, μα αυτό πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα ή στην Ουκρανία. Όσον αφορά στο αντικείμενό τους, πέρα από τα Leopard, θα αφορούν και σε θέματα Μηχανικού, Πεζικού, Ειδικών Δυνάμεων και ενδεχομένως Πυροβολικού.

Σημειώνεται πως οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ στην Ουκρανία αναμένεται η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, με χρήση σύγχρονων όπλων που η χώρα έχει προμηθευτεί από τη Δύση. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η είδηση της επιδρομής στο Μπελγκορόντ της Ρωσίας δύναμης που φέρεται να αποτελείται από Ρώσους αντικαθεστωτικούς, με χρήση και τεθωρακισμένων οχημάτων- προκαλώντας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση από τη Μόσχα. Την Τρίτη οι συγκρούσεις συνεχίζονταν για δεύτερη ημέρα στην περιοχή.

Θεωρείται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδρομή σε ρωσικό έδαφος από τότε που άρχισε ο πόλεμος. Μία από τις οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη, η Λεγεώνα της Ελευθερίας για τη Ρωσία, έγραψε στο Telegram «καλημέρα σε όλους, εκτός από τα πρωτοπαλίκαρα του Πούτιν. Είδαμε την αυγή σε απελευθερωθείσα περιοχή, και προχωρούμε». Η εν λόγω οργάνωση και άλλη μία, το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών, λένε πως αντιπροσωπεύουν ένοπλους Ρώσους μαχητές που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο και επιχειρούν από την Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για την επίθεση, με το Κίεβο να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά