Ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023



Φωτο: DEFEA

Ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023

Στην έκθεση που ξεκινά αύριο Τρίτη, μετέχουν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας καθώς και ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο τομέα των υψηλών τεχνολογιών.


Ηδιεθνής έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 ανοίγει αύριο Τρίτη 9 Μαΐου τις πύλες της με 346 εκθέτες από 28 χώρες.



Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια Rota, μετέχουν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας καθώς και ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο τομέα των υψηλών τεχνολογιών.

Έχουν προσκληθεί επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία επισκεπτών από 77 χώρες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.



Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 15:00, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συζητά με τον πρόεδρο του Συνδέμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Αναστάσιο Ροζολή, με συντονιστή το δημοσιογράφο Σταύρο Ιωαννίδη, με θέμα την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υποστήριξη της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιου Ροζολή, με συντονιστή το δημοσιογράφο Πέτρο Τρουπιώτη.

Παράλληλα οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η ενίσχυση διμερών και συλλογικών σχέσεων, οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία με τους υψηλούς προσκεκλημένους της DEFEA, ομολόγους τους από φιλικές και συμμαχικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

Άλλωστε η Έκθεση διαμορφώνει το ιδανικό περιβάλλον για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί των φλεγόντων ζητημάτων των διακρατικών σχέσεων και της διεθνούς πολιτικής η οποία υποστηρίζεται από την στρατιωτική διπλωματία.

Στην DEFEA εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με εργοστάσια τα οποία έχουν σημαντική συμβολή στη διατήρηση και συνεχή αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι βιομηχανίες αυτές θα έχουν την ευκαιρία να θεμελιώσουν και να επεκτείνουν διεθνείς συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν παραδοσιακούς και δοκιμασμένους προμηθευτές των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδος. Προγράμματα συμπαραγωγών και μεταφοράς υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας, που θα συζητηθούν και θα διαμορφωθούν στην DEFEA 2023 θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκεται.

www.businessdaily.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά