Στην Ελλάδα φτιάχνεται η θωράκιση του LeopardΤο υπερσύγχρονο γερμανικό άρμα μάχης θωρακίζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία EODH. Είναι η ίδια εταιρεία που έχει κατασκευάσει και το στρατιωτικό όχημα Οπλίτης.Το Leopard είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα άρματα μάχης στον κόσμο. Κατασκευάζεται στην Γερμανία από την εταιρεία Krauss – Maffei και εφοδιάζει το στρατό σε 15 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.Ως άρμα μάχης το γνωρίζουν οι περισσότεροι, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι, η θωράκιση του γίνεται και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία EODH που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη θωρακίζει τα Leopard τα οποία «υπηρετούν» σε Γερμανία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Ωστόσο και όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης άμυνας και ασφάλειας Defea, ο ιδρυτής της EODH Ανδρέας Μιτσής, η ελληνική εταιρεία υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμφωνία για να θωρακίζει τα εν λόγω άρματα μάχης που δραστηριοποιείται, εκτός από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες και στην Νορβηγία.Μία επιτυχία για την ελληνική βιομηχανία που δείχνει ότι έχει μέλλον. Χαρακτηριστικό μάλιστα της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι η εταιρεία από την Θεσσαλονίκη έχει αναπτύξει (διαθέτει και δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης) μία νέου τύπου θωράκιση που τοποθετείται στα τελευταία γενιάς Leopard.

Εκτός από τα Leopard και… Οπλίτη

Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν παραχθεί περισσότερα από 3.500 Leopard, ενώ ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει περισσότερα από 350.

Η EODH είναι επίσης η εταιρεία που έχει κατασκευάσει το στρατιωτικό όχημα Οπλίτης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιοχημικό πόλεμο.

Όπως αναφέραμε πριν από λίγες ημέρες και σε σχετικό άρθρο στο Newsauto, (μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video), το εν λόγω όχημα ετοιμάζεται να παραχθεί σε 700 μονάδες, κάτι που ίσως γίνει και σε εργοστάσιο που θα φτιαχτεί στην Ελλάδα

 

Δείτε το σχετικό video με τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Μιτσή για Leopard και Οπλίτη


Στην Ελλάδα φτιάχνεται η θωράκιση του Leopard | NewsAuto.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά