Η ΠΟΕΣ στο ΣτΕ για την ΚΥΑ για το "επιδομα Στόλου"

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                    Αθήνα, 10 Μαΐου 2023

    Οι αδικίες εις βάρος των στρατιωτικών δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό. Το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί με κάθε πιθανό, έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η μείωση ονομάστηκε παροχή.

    Πρόσφατα γνωστοποιήσαμε ότι η Ομοσπονδία μας κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας. Γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η μάχη κατά των «περικοπών μέριμνας» θα δοθεί για μια ακόμα φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 ο νομικός μας παραστάτης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απαράδεκτης ΚΥΑ για την προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας που περικόπτει έτι περαιτέρω το εισόδημα και τις αποζημιώσεις, αποκλείοντας μεγάλο μέρος των δικαιούχων.

    Έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν αμείβονται με βάση όσα πραγματικά προσφέρουν. Το «επίδομα Στόλου» έπρεπε να παραμείνει ως είχε, με βάσει τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού. Επιπλέον, έπρεπε να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης για το σύνολο των ΕΔ. Αντ’ αυτών, υπήρξε διεύρυνση των δικαιούχων και, δυστυχώς, υπό αδιαφανείς όρους και προϋποθέσεις. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του τύπου «δώσαμε στους στρατιωτικούς» ανήκουν στο παρελθόν. Οι στρατιωτικοί γνωρίζουν.

    Η Π.Ο.Ε.Σ. δεν μπορούσε να επιτρέψει μια τόσο μεγάλη αδικία συνολικά εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ και ιδίως κατά του Πολεμικού Ναυτικού που μαστίζεται από μεγάλο αριθμό παραιτήσεων, κάτι που δεν δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα την Ηγεσία. Η συμμετοχή τριών πολύ μεγάλων Ενώσεων, Νήσων, Δυτικού Τομέα Αθηνών και Έβρου, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της ενέργειας.

    Η εν λόγω ΚΥΑ δεν παρέχει καμία προσαύξηση και δεν αποτελεί επιβράβευση. Πρόκειται για μια ευθεία μείωση του εισοδήματος. Τέτοιες προκλήσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Η Π.Ο.Ε.Σ. θα παραμείνει η Ομοσπονδία που υπερασπίζεται στην πράξη τα συμφέροντα των στρατιωτικών παραμένοντας με συνέπεια στην οδό του «δικαστικού ακτιβισμού».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά