Το Γ.Ν. ‘Μαμάτσειο’ Κοζάνης για την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στο νοσοκομείο

 


Την Παρασκευή 5-5-2023 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας μερικής εκκένωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» έπειτα από σεισμό-Εφαρμογή Επιχειρησιακών Σχεδίων «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης αρμοδιότητάς τους, από το Υπουργείο Υγείας, για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Υγειονομικών Σχηματισμών στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός του ήταν η εφαρμογή σεναρίου ισχυρού σεισμού δόνησης 7 βαθμών της κλίμακας Richter, με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα ΒΔ της Κοζάνης, της έντονης ανησυχίας περί νέου ισχυρού σεισμού τα επόμενα 24ωρα και ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης υφίσταται βλάβες με καταγραφή έντονων ζημιών στο κτίριο καθώς και τραυματισμούς ασθενών και συνοδών, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού.

Η δράση αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για όλο το προσωπικό των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν, το οποίο δίνει καθημερινά τη δύσκολη μάχη της προσφοράς στο συνάνθρωπο και αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα του Υπουργείου Υγείας.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου, να υλοποιηθεί ο βασικός στρατηγικός στόχος της Διοίκησης για συνεχή βελτίωση της αύξησης του βαθμού ετοιμότητας και των δεξιοτήτων του συνόλου του  προσωπικού, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών νοσοκομειακής φροντίδας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την προσπάθεια.

 

 O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 Δημήτριος Σιόλιος


Το Γ.Ν. ‘Μαμάτσειο’ Κοζάνης για την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στο νοσοκομείο | KOZANILIFE.GR

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά