Καταδικάστηκαν στρατιωτικός και ιδιώτης για υπεξαίρεση 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο της Κοζάνης

 Καταδικάστηκαν στρατιωτικός και ιδιώτης για υπεξαίρεση 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο της Κοζάνης

Σε 10 και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σήμερα στην Κοζάνη ένας στρατιωτικός και ένας ιδιώτης ως ηθικοί αυτουργοί υπόθεσης υπεξαίρεσης 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο της περιοχής το 2018. Ένας τρίτος κατηγορούμενος επίσης στρατιωτικός αθωώθηκε.

Η δίκη για την υπόθεση απώλειας συνολικά 22 περίπου τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο στην Κοζάνη απασχολεί την δικαιοσύνη από το 2018.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε απόπειρα για την αφαίρεση πετρελαίου, από  στρατόπεδο με την συμμετοχή δυο στρατιωτικών και ενός ιδιώτη οδηγού βυτιοφόρου κατά την διάρκεια της οποίας οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν επ’  αυτοφώρω.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αντλήσει 8 τόνους πετρέλαιού και έγιναν αντιληπτοί χωρίς να προλάβουν να απομακρυνθούν. Σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν συνολικά 22 τόνοι πετρελαίου.

Και οι δύο στρατιωτικοί έχουν ήδη απολυθεί από της τάξης του Στρατού.

Κατά της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Πηγή: ΕΡΤ

www.zougla.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά