Εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου στην Χαλκίδα

Το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου.

Στην τελετή εγκαινίων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρέστησαν επίσης:Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Οι Βουλευτές Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Σπυρίδωνας Πνευματικός.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα.
Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και ο Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Μ) Γεώργιος Καραδήμας.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας Υποστράτηγος ΠΣ Ευάγγελος Φαλάρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.
Ο τέως ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Υποδιοικητής της ΕΥΠ Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Κέλλης.
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Ρήγας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Αντιστράτηγου ε.α. Σταύρου Κουτρή, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του Παραρτήματος Χαλκίδας.
Μέλη του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και των Παραρτημάτων του Πολεμικού Μουσείου.
Δωρητές και Χορηγοί του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας ιδρύθηκε εντός της Σχολής Πεζικού με πρωτοβουλία του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και αποτελεί Παράρτημά του.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης. ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε στην Χαλκίδα που αποτελεί την γενέτειρά του, για τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας. Αναφέρθηκε στην σημασία του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη ασφαλές καταφύγιο της πολύτιμης ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα των Πολεμικών Μουσείων, και επισήμανε ότι αυτή δεν έγκειται απλά στην έκθεση αντικειμένων μεγάλης ιστορικής αξίας, αλλά συνδέεται με την νοερή αναβίωση των συγκλονιστικότερων στιγμών του Έθνους, όπως και των θυσιών και αγώνων των προγόνων μας, κρατώντας άσβεστο το χρέος μας απέναντι σε όσους έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, αποπνέοντας ελευθερία, αγωνιστικό πνεύμα και όραμα αξιοπρέπειας.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, εξήρε το έργο τους και τους συνεχάρη για τις επιτυχημένες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει, με τις οποίες προβάλλεται η ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την ολοκλήρωση του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, αλλά και για την ευγενική προσφορά του συνόλου των εκθεμάτων και κειμηλίων από την προσωπική του συλλογή.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα για την σημαντικότατη συμβολή τους, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν και προσέφεραν άοκνα για την αποπεράτωση του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Μουσείου όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά εκθέματά του.

1 του 48
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά