Η πρόταση των στρατιωτικών της Θεσσαλονικης για την θερινή στολή
Θέμα: Στολή

Σχετ : α. Π.Δ. 18/2015 ΦΕΚ 14/Α/22-01-2015

β. Απόφαση Υπ.Αριθμ. 7012/6/103 από 5/7/2009 (Β’-1426)

γ. Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης Α.Π. 70/2021 30 Ιουλ 2021

δ. Έγγραφο ΓΕΣ/Β1(ΔΙΠΡΟ)
Σύμφωνα με το (δ) σχετικό όπως αυτό κοινοποιήθηκε σε μονάδες του ΣΞ ,καθορίστηκε ότι από την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 15 Οκτ 2023 , θα φέρεται κατά περίπτωση , η στολή θερινής περιόδου , η στολή υπ΄αριθμ. 9 (ασκήσεων – εκστρατείας θα φέρεται με κατεβασμένα τα μανίκια .Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης επανέρχεται με την πρόταση της , όσο αφορά την τροποποίηση της στολής υπ΄αριθμ. 9 .
Σύμφωνα με το (α) σχετικό έγινε η κύρωση του διακλαδικού κανονισμού στολών του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ. , όπου καθορίζονται όλες οι στολές που φέρει το Προσωπικό .
Σύμφωνα με το (β) σχετικό με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθορίστηκαν οι στολές που φέρουν το αστυνομικό προσωπικό .Στο Άρθρο 8 (στολή 8δ) κατόπιν διαταγής του διευθυντή της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ή ισοτίμου Υπηρεσίας, αντί του χιτωνίου τύπου υποδύτη, μπλούζα τύπου «πόλο» χρώματος βαθυκύανου, με βραχείες χειρίδες, επωμίδες και γιακά .
Ενδεικτικά υποβάλλουμε φωτογραφίες στρατιωτικού προσωπικού της Ιταλίας και της Ρουμανίας , όπου το προσωπικό τους φέρει μπλουζάκια τύπου ΠΟΛΟ με την θερινή στολή τους φέροντας όλα τα διακριτικά .
Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Σ.Κ. στολών , πάρα μόνο εντός στρατοπέδων και όταν εκτελούν εξωτερικές εργασίες το προσωπικό δύναται να εργάζεται χωρίς το χιτώνιο .
Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης προτείνει πάντα με γνώμονα την βελτίωση των εργασιακών συνθήκων του στρατιωτικού προσωπικού , την καθιέρωση θερινής στολής όπως του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλων χωρών όπως παραπάνω , τύπου ΠΟΛΟ χακί χρώματος , όπου στους γιακάδες θα φέρεται τόσο ο βαθμός όσο και το όπλο , στο στήθος το ονοματεπώνυμο του στελέχους και στο μανίκι η ελληνική σημαία .


Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο όπως προβεί στην κατά την κρίση της ενέργειες.

Χειριστές Θέματος : Προέδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ. Επχίας(ΠΒ) Σαρρής Αθανάσιος 6985075297 , Ταμίας Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ Ανθλγός (ΠΒ) Όρκας Στέργιος ,6947849508
Για το

Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο- -Ο-

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


Αθανάσιος Σαρρής Όλγα Κοντελίδου

ΕΠΟΠ Επχίας(ΠΒ) ΕΠΟΠ Λχίας(ΝΟΜ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά