Έκλεψαν καλώδια από την αδελφή φρεγάτα των νέων ελληνικών!Συμμορίες που κλέβουν καλώδια για ανακύκλωση δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Και όπως φαίνεται χτυπούν ακόμα και σε πολύ καλά φυλασσόμενους στόχους.Μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και άκρως ανησυχητική είδηση μας έρχεται από τα ναυπηγεία που κατασκευάζονται οι Ελληνικές φρεγάτες.Στο εργοτάξιο της εταιρίας Naval Group στο Lorient όπου κατασκευάζεται αυτή την εποχή η φρεγάτα Amiral Ronarch έγινε στόχος κακόβουλων ενεργειών, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.Η έρευνα που έγινε από την στρατιωτική εισαγγελία της Ρεν, θα ρίξει φως σε υποψίες για δολιοφθορά, με την κλοπή καλωδίων τα οποία κόπηκαν σκόπιμα όσο η φρεγάτα ήταν ακόμα υπό κατασκευή σε ξηρά δεξαμενή.

Η Naval Group υπέβαλε καταγγελία μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα αυτά. Η τελευταία επιβεβαίωσε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 ότι ξεκίνησε έρευνα για καταστροφή περιουσίας που ενδέχεται να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα της εταιρίας και της Γαλλίας.
Από την πλευρά του Naval Group, απαιτείται διακριτικότητα στην έρευνα: “Μετά την ανακάλυψη κακόβουλων πράξεων σε ένα από τα σκάφη μας, καταθέσαμε αμέσως μήνυση.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ελπίζουμε ότι θα ρίξει φως στις πράξεις αυτές. Έχουμε, εξάλλου, ενισχύσει τα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.
Στο Lorient, ο όμιλος απασχολεί 2.500 άτομα, καθώς και περισσότερους από 1.000 υπεργολάβους, ορισμένοι από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη.

Η πράξη αυτή, λόγω και του πολύ ειδικού στόχου, επισύρει σημαντικές ποινές, με φυλάκιση 15 ετών και πρόστιμο που φθάνει και τα 225.000 ευρώ.


Μήπως να δούμε και κάποιες τέτοιες, ή έστω μικρότερες ποινές και στην χώρα μας για την κλοπή καλωδίων και τις δολιοφθορές σε δημόσια περιουσία;


www.newsauto.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά