Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στο Ιόνιο Πέλαγος

 

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, η οποία λαμβάνει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες 11 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο (Ε/Γ-Ο/Γ) EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας, κατά τον πλου του από Ηγουμενίτσα προς Brindisi Ιταλίας.

Στην επιχείρηση οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC), καθώς και με τρία Ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB – 205).

Το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του EUROFERRY OLYMPIA, εφόσον απαιτηθεί.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά