Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ζευς» με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ

 

ΗΠΑ - Ελλάδα© STR/ 2022 ÁÈÇÍÁÚÊÏ ÐÑÁÊÔÏÑÅÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ - ÌÁÊÅÄÏÍÉÊÏ ÐÑÁÊÔÏÑÅÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ ΗΠΑ - Ελλάδα

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ζευς» διεξήχθη από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου στο πεδίο βολής «Κραναίας» μεταξύ μονάδων ελικοπτέρων της Ελλάδας από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού και των ΗΠΑ από την 7th Squadron 17th Cavalry Regiment.

Όπως ανακοινώθηκε, η 7th Squadron 17th Cavalry Regiment έχει αναπτυχθεί στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ζευς» εκτελέστηκαν εικονικές βολές κατά επίγειων στόχων, σενάρια σχεδίασης και διεξαγωγής τακτικών αποστολών ελικοπτέρων σε μεικτούς σχηματισμούς, καθώς και σενάρια ανεφοδιασμού από προκεχωρημένα σημεία ανεφοδιασμού ελικοπτέρων, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων των δύο χωρών.

Από ελληνικής πλευράς, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με τέσσερα ελικόπτερα Apache AH-64 και 1 ελικόπτερο Chinook 47D ενώ οι ΗΠΑ με 4 ελικόπτερα Apache AH-64.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την από κοινού προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά