Ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

 

Ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας© Shutterstock Ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Μερικά λεπτά αφού μίλησε ο ρώσος πρόεδρος, δημοσιογράφοι μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.

Σύμφωνα με το Interfax, Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν σε Μαριούπολη και Οδησσό.

«Ο Putin μόλις εξαπέλυσε ολοκληρωτική εισβολή της Ουκρανίας. Ειρηνικές ουκρανικές πόλεις δέχονται επίθεση. Αυτός είναι ένας πόλεμος επιθετικότητας. Η Ουκρανία θα υπερασπιστεί τον εαυτόν της και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Putin. Τώρα είναι η ώρα για δράση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba..

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της χώρας είπε πως η Ουκρανία θα επιβάλλει στρατιωτικό νόμο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Φαίνεται πράγματι ότι έχει αρχίσει», είπε ο αξιωματούχος του NATO.

Νωρίτερα  Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων, αναφέρει ενημερωτικό σήμα της προς τους αεροπόρους. Το σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Στην Ουκρανία, τα αεροδρόμια στις πόλεις Ντνίπρο, Χαρκίβ και Ζαπορίζια θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα πολιτικά αεροσκάφη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με σήματα των ουκρανικών αρχών προς τους αεροπόρους. Δεν δίνεται καμία εξήγηση για την αναστολή λειτουργίας των αεροδρομίων αυτών στα σήματα. Διευκρινίζεται ότι προβλέπεται να αρχίσουν να επαναλειτουργούν μεταξύ των 07:00 και των 08:35 (ώρες Ελλάδας).

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά