Ναι από ΥΠΕΘΑ στο «Κοινωνικό Μέρισμα» στους υγειονομικούς του στρατού όχι από το ΥΠΟΙΚ







Όχι στην χορήγηση του «Κοινωνικού Μέρίσματος» που δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στους υγειονομικούς είπε το υπουργείο Οικονομικών για τους υγειονομικούς των ενόπλων δυνάμεων εκτός των υγειονομικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία αν και το ΥΠΕΘΑ είχε εισηγηθεί θετικά στην χορήγηση του










«Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες, που παρασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) δεν εμπίπτει το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί σε λοιπές, πλην στρατιωτικών νοσοκομείων και ΝΙΜΤΣ, δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), μολονότι υπήρξε σχετική εισήγηση ώστε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ που υπηρετεί σε υγειονομικές μονάδες των Γενικών Επιτελείων».


Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Έκτακτη Οικονομική Αποζημίωση Υγειονομικού Προσωπικού» και αφορά την εξαίρεση του παραπάνω προσωπικού από το λεγόμενο «Κοινωνικό Μέρισμα» που χορηγήθηκε στους υγειονομικούς της χώρας.

«Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς του, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις από το ΥΠΟΙΚ, βάσει των στοιχείων που υποβλήθηκαν από τα Γενικά Επιτελεία, με σκοπό την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «με τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν.4872/2021 (Α΄247), θεσπίστηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρέτησε για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 30η Νοεμβρίου 2021 στα στρατιωτικά νοσοκομεία (ΣΝ), συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), καθώς και στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και λοιπές δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα, δικαιούχοι καθίστανται και τα υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που είχαν διατεθεί κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε εμβολιαστικά κέντρα και λοιπές δομές υγείας του υπόψη άρθρου».

dikaologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά