Βράβευση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Εκδήλωση του ΕΚΑΒ «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη»

 

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε χώρα στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας η εκδήλωση του ΕΚΑΒ για την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», στην οποία βραβεύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την συνολική και διαχρονική κοινωνική προσφορά τους στις αποστολές του ΕΚΑΒ και ειδικά στις Αεροδιακομιδές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα, ευχαρίστησε θερμά το ΕΚΑΒ για την εξαιρετικά υψηλή και συμβολική βράβευση, επισημαίνοντας ότι το βραβείο ανήκει στο σύνολο του προσωπικού και των 3 Κλάδων των ΕΔ, το οποίο δίνει νυχθημερόν τον «αγώνα τον καλό» για την διάσωση και διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.

Τόνισε επίσης ότι οι ΕΔ θα συνεχίσουν να συνδράμουν το κοινωνικό σύνολο με όλες τους τις δυνάμεις, υπηρετώντας τον υπέρτατο στόχο της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής, μη αφισταμένης της κυρίας αποστολής των που αφορά στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας.

Τέλος, ευχήθηκε «αυτοί οι πεσόντες να είναι οι τελευταίοι», καθώς και «ασφαλείς προσγειώσεις και τερματισμούς στις υπέροχες διαδρομές που κάνουν σώζοντας ζωές» στο σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Λ.Σ Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Αρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά