Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ – ΓΕΣ ν. Λάρισας: Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – Συγκέντρωση στην πύλη του 303 ΠΕΒ

 

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ – ΓΕΣ ν. Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Σε µια εποχή γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή µας, µε τις τιµές βασικών αγαθών να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, τις τιµές των καυσίµων και της ηλεκτρικής ενέργειας να καλπάζουν, η Κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές και απεντάξεις από το επίδοµα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες Συναδέλφους, έχοντας ως όπλο το πόρισµα της ∆ιυπουργικής Επιτροπής, το οποίο δηµοσιεύθηκε µετά από πολυετείς αναβολές, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, σύµφωνα µε τα όσα προβλέπει το σχετικό πόρισµα, σε ορισµένες ειδικότητες από τους σηµερινούς δικαιούχους καταργείται εντελώς το επίδοµα ενώ σε πολλούς άλλους περικόπτεται, καθώς υποβιβάζονται σε κατώτερη κατηγορία, µειώνοντας τα εισοδήµατα των Συναδέλφων έως 20 %.

Την ίδια στιγµή δηλαδή που υπογράφονται συµβάσεις για Bellh@ra, Rafale και υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράµµατα αξίας δισεκατοµµυρίων Ευρώ, η Κυβέρνηση δροµολογεί την µείωση των ήδη πενιχρών εισοδηµάτων του προσωπικού που θα συντηρεί και θα διατηρεί αξιόµαχα τα νέα αποκτήµατα των Ενόπλων ∆υνάµεων.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το πόρισµα της Επιτροπής, βασίζεται σε βιβλιογραφία και όχι στις πραγµατικές συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, ενώ δεν έχει ληφθεί υπόψη καµία µελέτη επαγγελµατικού κινδύνου.

Φτάνουν πια τα παιχνίδια εις βάρος του διαχρονικά αδικηµένου Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Άµυνας!

∆εν διαπραγµατευόµαστε το επίδοµα θανάτου και απαιτούµε :
α. Να παραµείνει όπως είναι νοµοθετηµένο µε τις δύο ΚΥΑ, οι οποίες νοµοθετήθηκαν το 2012 και πέρασαν από το κόσκινο των σκληρών µνηµονίων.
β. Καµία περικοπή για κανέναν κλάδο και κανέναν Συνάδελφο.
γ. Καµία υποβάθµιση σε κατώτερη κατηγορία.
δ. Καµία µείωση µισθού στους ήδη χαµηλόµισθους Συναδέλφους.
ε. Να ενταχθούν εδώ και τώρα οι Συνάδελφοι µας που το δικαιούνται και δεν το έχουν πάρει µε την 3η ΚΥΑ, που φέρει την υπογραφή του σηµερινού Πρωθυπουργού πλην όµως δεν πρόλαβε να νοµοθετηθεί.
στ. Nα γίνουν µελέτες επαγγελµατικού κινδύνου για κάθε θέση – χώρο εργασίας, όπως είχε γίνει µε τις προηγούµενες ΚΥΑ.
ζ. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής και αποµάκρυνση των καρκινογόνων δοµικών υλικών (αµιαντοσκεπές) από τους χώρους εργασίας.
η. Τακτική χορήγηση των ελλιπών ΜΑΠ στο σύνολο του Προσωπικού, ώστε να εκτελούνται µε ασφάλεια οι τεχνικές εργασίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ :

  • Τον Υπουργό Οικονοµικών και τους αρµόδιους επιστήµονες της Επιτροπής που συνέταξαν το σχετικό πόρισµα, να σηκωθούν από τις καρέκλες, να αφήσουν τα µολύβια κάτω και να επισκεφθούν τους άκρως ανθυγιεινούς χώρους του Υπουργείου µας
   (Εργοστάσια, ναυστάθµους, αεροπορικές βάσεις, αντλιοστάσια καυσίµων κλπ), όπως αυτοί αποτυπώνονται µέσα από τα πορίσµατα και τις µετρήσεις του ∆ηµοκρίτου, του ΕΛΙΝΥΑΕ και των Υγειονοµικών Επιτροπών.
   Να σχηµατίσουν έτσι µια πλήρη εικόνα και να δουν από κοντά κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται οι Συνάδελφοι µας µε ειδικότητες όπως τεχνίτες οχηµάτων µη µάχης, τεχνίτες οχηµάτων µάχης, χύτες µετάλλων, εργαλειοµηχανικοί ρεκτιφιέ, αµµοβολιστές, τεχνίτες συσσωρευτών, τεχνίτες αντλιοστασίων καυσίµων, µηχανικοί όλων των βαθµίδων εκπαίδευσης κλπ.
  • Την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου µας, να πάρει τη τύχη του ανθυγιεινού στα χέρια της, να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το πόρισµα της Επιτροπής και να συµβάλλει θετικά για τη συνέχιση της καταβολής του επιδόµατος θανάτου σε όλους τους δικαιούχους Συναδέλφους.
  •  Τους τοπικούς Βουλευτές του Νοµού µας, να επισκεφθούν τους χώρους εργασίας µας, να δουν από κοντά το πρόβληµα και να στηρίξουν το δίκαιο του αγώνα µας.

Επίσης να γνωρίσουµε στον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε ευγνωµοσύνη σε «εκείνους που αγρυπνούν, για να προκόβει η Ελλάδα µε ειρήνη και ασφάλεια, τους αξιωµατικούς υπαξιωµατικούς, οπλίτες των τριών όπλων», ότι εκτός από τους παραπάνω υπάρχει και το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων ∆υνάµεων το οποίο εργάζεται ακατάπαυστα σε ανθυγιεινούς χώρους, φροντίζοντας να είναι συνεχώς διαθέσιµα όλα τα επίγεια – πτητικά – θαλάσσια µέσα των Ενόπλων ∆υνάµεων και κατά συνέπεια το αξιόµαχο τους.

Αυτό το προσωπικό πρέπει επιτέλους να επιβραβεύεται και σε καµία περίπτωση να υποβαθµίζεται και να τιµωρείται µε µειώσεις αποδοχών.

Συµµετέχουµε όλοι δυναµικά και µαζικά στην Πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η Α∆Ε∆Υ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 π.µ. και καλούµε τους Συναδέλφους των Μονάδων που εκπροσωπεί το Σωµατείο µας, να συγκεντρωθούν στην πύλη του 303 ΠΕΒ στις 10:00.

Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό – Όχι άλλο αίµα – Φτάνει πια !

«Επένδυση στην Άµυνα, σηµαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν»
Κυριάκος Μητσοτάκης – Πρωθυπουργός της Ελλάδας – 2022».


Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ - ΓΕΣ ν. Λάρισας: Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας - Συγκέντρωση στην πύλη του 303 ΠΕΒ - larissanet.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά