Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.: Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

 

  1.  Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, κατόπιν εκδόσεως της νέας Υπουργικής απόφασης για την Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών, σας μεταφέρει τις εύλογες ανησυχίες και έντονους προβληματισμούς των συναδέλφων-μελών μας που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Καστελλόριζο, Σύμη και Τήλο) που προκύπτουν, από την άμεση εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του (β) όμοιου από το 2022.
  1. Σύμφωνα με την νέα Υπουργική Απόφαση στα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ‘’τιμωρούνται’’ με μεγάλη μείωση μορίων (από 8-6 το μήνα σε 0,25) τα στελέχη που επιθυμούν να παραμείνουν στα εν λόγω νησιά για ένα επιπλέον έτος, όταν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια που ήταν σε ισχύ με την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση, στελέχη που υπηρετούσαν στα προαναφερθέν νησιά, είχαν την δυνατότητα εφόσον το επιθυμούσαν οι ίδιοι να παραμείνουν και για τρίτο έτος λαμβάνοντας 8-6 μόρια για κάθε μήνα.
  1. Τα παραπάνω έχουν αρνητικό αντίχτυπο στην ψυχολογία και το ηθικό των στελεχών και των οικογενειών τους που ακόμη μια φορά αιφνιδιάζονται αρνητικά καθώς:

          α. Με την εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης από τις προσεχής μεταθέσεις του 2022, στελέχη που διανύουν τον 3ο χρόνο στα νησιά (Καστελλόριζο, Σύμη, Τήλο) κατόπιν δική τους επιθυμίας αδικούνται, καθώς η αίτηση τους για παραμονή πλέον των 2 ετών στα υπόψη νησιά, έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά την διαδικασία υποβολής Φρουρών προτίμησης, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση Παραμετροποίησης Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν σε ισχύ, όπου τα στελέχη ελάμβαναν 8-6 μόρια κάθε μήνα και για το τρίτο έτος στα προαναφερθέν νησιά.

          β. Τονίζεται επίσης ότι η πλειοψηφία των στελεχών που υπηρετούν σε αυτά τα ακριτικά νησιά, δεν είναι τόπος καταγωγής τους και επομένως η όποια επιλογή τους να υπηρετήσουν εκεί για ένα επιπλέον έτος (πλέον των 2 ετών), έγινε αυστηρά με γνώμονα τη συλλογή των περισσότερο δυνατών μορίων.

  1. Κατόπιν όλων των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες στην   μοριοδότηση των συναδέλφων μελών μας που προαναφέρθηκαν, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, προτείνει να ισχύσει μία μεταβατική περίοδο ενός έτους στην εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης για την Παραμετροποίηση των Κριτήριων Μεταθέσεων, για όλα τα στελέχη που ήδη υπηρετούν κατόπιν επιθυμίας τους για 3ο χρόνο στο Καστελλόριζο, την Σύμη και Τήλο, λαμβάνοντας τα 8-6 μόρια/μήνα που προέβλεπε η προηγούμενη Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία ζήτησαν την παραμονή τους.
  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.
  1. Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, να προβεί στις όποιες ενέργειες για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού θέματος προς την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία, ώστε να ισχύσει μία μεταβατική περίοδο ενός έτους στην εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης για την Παραμετροποίηση των Κριτήριων Μεταθέσεων.
  1. Επίσης, το παρόν έγγραφο κοινοποιείται για ενημέρωση προς τον Δκτη της 95 ΑΔΤΕ, Βουλευτές Δωδεκανήσου, Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. και Μ.Μ.Ε..

 

 

Με εκτίμηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   

Ο                                                Ο

         Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος                 Κεφαλάς Ανέστης

Επχιας (ΠΖ)                                Ανθστης (Ο)

Τηλ: 6971601974                      Τηλ: 6977422225

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά