Υπογραφή Συμβάσεως δωρεάς τεσσάρων ΗΖ σε Φ/Γ τ. “S”

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στην τελετή υπογραφής Συμβάσεως για την προμήθεια με δωρεά και την εγκατάσταση τεσσάρων (4) ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, στο ΓΕΝ και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών που φέρει την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙΙ».

Η Σύμβαση υπεγράφη από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχο ε.τ. ως χορηγό της δωρεάς, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας “BAUDOUIN” κ. Εμμανουέλ Τελλιέ Λερνώ (Emmanuel Tellier–L‘Hernault), ως προμηθευτή, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Π.Θεοδωρόπουλος Επισκευές Πλοίων Ε.Π.Ε.» κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, ως εγκαταστάτη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στο πλαίσιο υλοποιήσεως της συμβάσεως η εταιρεία “BAUDOUIN” αναλαμβάνει, να παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) για εγκατάσταση σε μία ακόμη φρεγάτα τύπου “S”, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστήριξης.

Το σύνολο δαπάνης, προμήθειας και εγκαταστάσεως, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα καλύψει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) μηνών από την υπογραφή της Συμβάσεως (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – εγκατάσταση – εκτέλεση δοκιμών).

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί εφαρμογή σε τρίτη Φρεγάτα της μετασκευής που υλοποιήθηκε ήδη με απόλυτη επιτυχία στις Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ και Φ/Γ ΕΛΛΗ.

Με την επιτυχή αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεώτερου τύπου, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγού εγκατάστασης για χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το προσδόκιμο χρόνο επιχειρησιακής αξιοποίησης των φρεγατών τύπου “S”, εξασφαλίζοντας περιορισμένη και χαμηλού κόστους συντήρηση και επισκευή τους, αξιοποιώντας παράλληλα τα εξαρμοσθέντα ζεύγη ως αμοιβά για την υποστήριξη φρεγατών ομοίου τύπου.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά