Στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου τα προσωπικά αντικείμενα του Άγγελου Τερζάκη

 

Σαν σήμερα στις 16 Φεβρουαρίου του 1907, γεννήθηκε στο Ναύπλιο ο Άγγελος Τερζάκης.
Στον 2ο όροφο του Μουσείου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Άγγελου Τερζάκη, 2 χειρόγραφες σελίδες από το 1ο κεφάλαιο του “Ελληνική Εποποιία 1940 - 41”, η σπασμένη πένα και το κατεστραμμένο ρολόι που χρησιμοποιούσε στο μέτωπο, καθώς και μια φωτογραφία του με τη στολή του Έλληνα στρατιώτη.
O Άγγελος Τερζάκης (Ναύπλιο, 16 Φεβρουαρίου 1907 – Αθήνα, 3 Αυγούστου 1979) ήταν Έλληνας λογοτέχνης και δοκιμιογράφος. Έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Πολύ αξιόλογο είναι το δοκιμιακό του έργο.
Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (1940-1941), υπηρέτησε ως Δεκανέας στο 1ο Σύνταγμα Βαρέως Πυροβολικού και κατέγραψε τις εμπειρίες του σε κάποια από τα διηγήματά του και κυρίως στο βιβλίο του «Απρίλης». Το 1964 συνέγραψε για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού το χρονικό του πολέμου, το οποίο εκδόθηκε με τον τίτλο «Ελληνική Εποποιΐα 1940-41».
Το 1969 τιμήθηκε με το Αριστείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και το 1974 έγινε Ακαδημαϊκός. Επίσης τιμήθηκε δύο φορές με το πρώτο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος (1938 και 1939), με το κρατικό βραβείο θεάτρου (1957) και πρώτο κρατικό βραβείο της ομάδας των δώδεκα καλύτερων ποιητών και πεζογράφων (1963).
Ευάγγελος Τσάκαλος
Υπλγός (ΜΧ-ΕΥ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά