ΝΑΤΟ: Σε υψηλή ετοιμότητα 100 μαχητικά – Ενεργοποιούνται αμυντικά σχέδια

 

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ είπε την Πέμπτη ότι η Συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις στις περιοχές του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι 100 πολεμικά συμμαχικά αεροσκάφη έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να πάρουν μέρος σε έκτακτη σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συμμαχία έχει, επίσης, ενεργοποιήσει αμυντικά σχέδια για να δώσει τη δυνατότητα σε στρατιωτικούς διοικητές να κινήσουν δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα.

«Πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη πιο ισχυρή ενότητα», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά από έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι νατοϊκές κινήσεις δεν είναι επιθετικές αλλά «αμυντικές».

Πηγή: Reuters

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Τι να κάνει τώρα το ΝΑΤΟ;
    Από συζήτηση σε συζήτηση περνάει ο χρόνος και οι Ρώσοι παίρνουν όλη την Ουκρανία.
    Οι Ουκρανοί από μόνοι τους είναι τελειωμένοι αφού οι Ρώσοι εξουσιάζουν τη θάλασσα και την στεριά, επομένως τελείωσε το έργο.
    Τώρα το ΝΑΤΟ τι θα κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά