Παναγιωτόπουλος: Τηρούνται τα μέτρα στα υποβρύχια και οι αποζημιώσεις υπηρεσιών

 






Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μέτρα προστασίας πληρωμάτων υποβρυχίων και αύξηση των βαρδιών», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σας έχει ενημερώσει κατ’ επανάληψη, αναλυτικά και με σαφήνεια, αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Σχηματισμών, Μονάδων, Πολεμικών Πλοίων και Υπηρεσιών, από τα οποία δεν εξαιρούνται τα Υποβρύχια. Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εφαρμόζει απαρέγκλιτα το σύνολο των μέτρων αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, όπως αυτά ορίζονται από τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, σε απόλυτη συνέργεια με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ παράλληλα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επηρεάζονται οι επιχειρησιακές δραστηριότητες, η ασφάλεια και η ετοιμότητα των Μονάδων και Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), προκειμένου να διατηρείται στο ακέραιο η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφορικά με το ωράριο, τις άδειες απουσίας και το μέγιστο αριθμό των εκτελούμενων υπηρεσιών ανά μήνα, το ΠΝ τηρεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χωρίς να έχουν εισέτι περιέλθει, ιεραρχικά, σε γνώση της Υπηρεσίας αναφορές παραπόνων του προσωπικού επί αυτών των ζητημάτων. 

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του ΠΝ που εκτελεί 24ωρες υπηρεσίες κατά τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες, - υλοποιείται μέσα σε εύλογο χρόνο, μετά την πραγματοποίηση των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες.


 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά