Εχει εγκριθεί η προμήθεια μέχρι 1200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δια της ΓΔΑΕΕ, προώθησε στις 22 Δεκεμβρίου 2020 σχετικό Letter of Request (LOR) στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες την 8 η Ιανουαρίου, τρέχοντος έτους, απέστειλαν το LOA GR-B-IAO Letter of Offer and Acceptance (LOA) GR-B-IAO, το οποίο στην παρούσα φάση εξετάζεται αρμοδίως. Περαιτέρω, στο προσεχές διάστημα έχει επαναπρογραμματισθεί, κατόπιν διαβουλεύσεων με την αμερικανική πλευρά, η αποστολή επιτροπής του Στρατού Ξηράς στη Γερμανία για την επιθεώρηση των εκεί ευρισκομένων οχημάτων. Ο αρχικός προγραμματισμός δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί λόγω των περιορισμών που προέκυψαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Εν συνεχεία, η υλοποίηση επιθεώρησης (Joint Visual Inspection) από αρμόδια επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής LOA, σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. 

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχει εγκριθεί η προμήθεια μέχρι 1200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης, λοιπά έξοδα), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, αρχικής υποστήριξης και το χρονικό πλαίσιο ενεργειών, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ, η οποία θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά