Απάντηση Παναγιωτόπουλου για τις Εισφορές Αποστράτων Πολεμικής Αεροπορίας επ’ ωφέλεια ΝΙΜΤΣ

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Εισφορές Αποστράτων Πολεμικής Αεροπορίας επ’ ωφέλεια ΝΙΜΤΣ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

 Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι μερισματούχοι βαθμού Ανθυπασπιστή και άνω του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ. Περαιτέρω, στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι νοσηλείας υπόκεινται σε μηνιαία εισφορά υπέρ του Ιδρύματος. Ειδικότερα, για τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων Στρατού και Αεροπορίας, καθορίστηκε ποσοστό κράτησης 3% επί του καταβαλλόμενου μερίσματος υπέρ του ΝΙΜΤΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα τηρούμενα στοιχεία, οι εισπράξεις του Ιδρύματος από το ΜΤΑ αγγίζουν ετησίως, περίπου, το ποσό του 1.032.000 ευρώ.

 Επίσης το ΝΙΜΤΣ, όπως άλλωστε όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ), παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στους δικαιούχους, για τους οποίους εφημερεύει σε καθημερινή βάση. Συναφώς, οι εισφορές των δικαιούχων νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ, συνιστούν βασικό πόρο, ανελαστικής φύσης, για το νοσοκομείο, στο πλαίσιο της κάλυψης των ετήσιων λειτουργικών του αναγκών.

 Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ως το ανώτατο όργανο της διοίκησής του, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των -2- κατηγοριών δικαιούχων νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, λαμβάνει αποφάσεις, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων, όσο αυτό είναι εφικτό, και την οικονομική βιωσιμότητα του Ιδρύματος. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το ΝΙΜΤΣ συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των ΣΝ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά μάλιστα στην ιδιαίτερα επιβαρημένη παρούσα χρονική περίοδο, λόγω της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά