Τελετή Παράδοσης Στεγάστρου Κολυμβητηρίου Μάχης

 


Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του σύγχρονου στεγάστρου του αναβαθμισμένου κολυμβητηρίου μάχης στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Στη τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής) Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Το μεταλλικό στέγαστρο αποτελεί καινοτόμο σχεδίαση και κατασκευή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ), η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει την ανάπτυξη συστοιχίας υβριδικών πάνελ (θέρμανσης νερού και φωτοβολταϊκών στοιχείων). Με αυτό τον τρόπο η θέρμανση του κολυμβητηρίου θα στηρίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα συνεισφέρουν στη σταδιακή απόσβεση του κόστους κατασκευής του.

Με την εν λόγω κατασκευή αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, το προσωπικό των οποίων θα εκπαιδεύεται υπό ρεαλιστικές συνθήκες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Το κολυμβητήριο μάχης ήδη αξιοποιείται εκπαιδευτικά σε πολλαπλές δραστηριότητες, ενώ η περαιτέρω αναβάθμισή του θα αποτελέσει πόλο έλξης για συνεκπαιδεύσεις με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων ξένων χωρών.

Η κατασκευή στεγάστρου και η εγκατάσταση συστήματος θερμαινόμενου νερού εντάσσονται στο εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», και οι οποίες υλοποιούνται στο ευρύτερο πλαίσιο της εν εξελίξει αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενεργοποίησης της.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται σε αυτές από το ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ, με σκοπό τη ριζική αναδιαμόρφωση και την επαύξηση των δυνατοτήτων του.

Επικείμενης της ολοκλήρωσης της Αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων (ΕΔ) – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) με τη συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, της νέας ΔΔΕΕ και της Μοίρας Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΥΕΕ) υπάρχει πρόβλεψη και έχει ήδη δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των υποδομών του 13 Λόχου Τεχνικού (13 ΛΤΧ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ». Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υποδομών για ελλιμενισμό, αποθήκευση και συντήρηση του συνόλου των πλωτών μέσων τη νέας ΔΔΕΕ και ειδικότερα των νέων σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων, των οποίων η απόκτηση εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων λόγω των προηγμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που διαθέτουν.










Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά