Θα τροποποιηθεί το ΤΟΜΠ Μ113 και θα γίνει τοποθέτηση μεταλλικών ασπιδίων

 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Συστήματα αυτοπροστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης/μεταφορας προσωπικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συμμετέχει ήδη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας (European Defence Industrial Development Programme - EDIDP), στο οποίο υπάρχει υποπρόγραμμα έρευνας και τεχνολογίας με τίτλο «Nano-modified Composite Materials & Processes for Armor Reinforcing», το οποίο αφορά στη χρήση υλικού νανοτεχνολογίας για την αναβάθμιση της βαλλιστικής παθητικής προστασίας των τεθωρακισμένων οχημάτων. Στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχουν και εταιρείες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Περαιτέρω, το ΓΕΣ έχει ήδη εκδώσει τεχνικές οδηγίες και διαταγές τροποποίησης των ΤΟΜΠ Μ113, ενώ παράλληλα έχει προβεί μέσω πιστώσεων του προϋπολογισμού του, στην κατασκευή – τοποθέτηση μεταλλικών ασπιδίων για την ολόπλευρη προστασία των χειριστών των οπλικών συστημάτων που φέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα. 

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του αρματικού δυναμικού του Στρατού Ξηράς, μελετάται η ενσωμάτωση συστήματος αυτοπροστασίας σε αυτά, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαιτούμενες προκαταρκτικές επαφές με εταιρείες του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΣ έχει σχεδιάσει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό,-2- εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά