Συνδρομή στρατού και ιδιωτικών κλινικών για τη Θεσσαλονίκη ζητά η κυβέρνηση

 




Τη συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών και του στρατού θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πίεσης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Ο κ. Κωτσιόπουλος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, τον συντονισμό όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και την ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σήμερα ο κ. Κωτσιόπουλος θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Νίτσα. Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 τόνισε ότι οι μονάδες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί η συνδρομή τόσο των ιδιωτικών κλινικών όσο και του στρατού.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας επισήμανε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι διαχειρίσιμη αν και οι εισαγωγές έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί η συνδρομή του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως σε κλίνες, αλλά και ΜΕΘ covid-19 και καταλήγοντας αποκάλυψε ότι ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 80% στους γιατρούς και στο 60% στους νοσηλευτές.

Οι συναντήσεις του κ. Κωτσιόπουλου θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων:

16/4/2021 Παρασκευή

8:30 -10:00 Τεχνική Σύσκεψη Συντονιστικού ΕΚΑΒ / 1η & 2η ΥΠΕ (Τηλεδιάσκεψη)

10:00 – 11:00 Συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νικόλαο Νίτσα και τους Διοικητές 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο γραφείο Διοίκησης 4ης ΥΠΕ

11:00-12:00 Εθιμοτυπική Συνάντηση ΓΓΥΥ με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη

12:00 – 13:30 Τεχνική Σύσκεψη Εργασίας με Εκπροσώπους Ιδιωτικών Κλινικών Θεσσαλονίκης

14:00 -15:00 Εθιμοτυπική Συνάντηση ΓΓΥΥ με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

17:30 – 18:30 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»

17/4/2021 Σάββατο

9:30 – 11:00 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

11:00 – 12:00 Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424»

Κορωνοϊός: Συνδρομή στρατού και ιδιωτικών κλινικών για τη Θεσσαλονίκη ζητά η κυβέρνηση (thesstoday.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά