Οι ενέργειες για την αποκατάσταση απο τις ζημιές του 303 ΠΕΒ

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτήριο έπειτα από τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο “303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως” της Λάρισας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Κατ’ αρχάς το 303 ΠΕΒ, συντάσσει ήδη σχετική μελέτη κτιριολογικών απαιτήσεων, για την κατασκευή σύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, στο οποίο θα μπορέσουν να μεταφερθούν οι δραστηριότητες των πληγέντων κτιρίων από τον πρόσφατο σεισμό της 3ης Μαρτίου στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας τις διάσπαρτες παραγωγικές διαδικασίες του εργοστασίου σε έναν ενιαίο και σύγχρονο χώρο. Μάλιστα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, τρία (3) κτίρια του 303 ΠΕΒ κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα για χρήση (κίτρινα), μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών σε αυτά. Το εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης ανέρχεται σε 1.682.800€. 

Περαιτέρω το ΓΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αξιολόγησε τις προτεινόμενες λύσεις, για την επισκευή του συνόλου ή μέρους των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του 303 ΠΕΒ και την κατασκευή νέου βιομηχανικού κτιρίου, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης, για την επιστροφή της λειτουργίας του εργοστασίου στην κανονικότητα. Παράλληλα εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση του προϋπολογισμού του, με την ολοκλήρωση καταγραφής του συνόλου των απαιτήσεων, για τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή νέου σύγχρονου υποστέγου στο 303 ΠΕΒ, συνολικού ύψους 2.930.800€.

Επίσης, δρομολογήθηκε ήδη η μεταφορά μεταλλικού υποστέγου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας στο 303 ΠΕΒ, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της λειτουργίας συνεργείου του εργοστασίου. Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την ανακαίνιση και αναβάθμιση όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού, γεγονός που αποτελεί αντικείμενο, ελέγχου και επιθεώρησης, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για αυτό, από όλα τα επίπεδα Διοίκησης της Στρατιωτικής Ιεραρχίας. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά