Παναγιωτόπουλος: Έχουμε στείλει στο Οικονομικών την ρύθμιση για το μισθολογικό κλιμάκιο των ΕΜΘ

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Εναρμόνιση διοικητικού και μισθολογικού βαθμού Αξιωματικών προέλευσης ΕΠΥ-ΟΠΥ-ΕΜΘ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς, η μισθολογική πολιτική ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του συνερωτώμενου Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική. 

 Παρά ταύτα, το ΥΠΕΘΑ από πλευράς του επιδιώκει να ρυθμίζει με ευνοϊκό τρόπο τα μισθολογικά αιτήματα των στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, προέβη στη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, που προβλέπει την ένταξη των ΕΜΘ στο Μισθολογικό Κλιμάκιο του Ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνιση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη βάσει του ν.4609/2019. 

Το σχέδιο αυτό διαβιβάστηκε στο επισπεύδον ΥΠΟΙΚ, για να συνυπογραφεί αρμοδίως, και η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο συνεχούς συνεργασίας μας προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, αλλά και να καθορισθεί το τυχόν χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης. Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά