ΠΟΜΕΝΣ: Παραθερισμός Οικογενειών Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), καταθέτει κατόπιν του (στ) σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ), πρόταση αύξησης των περιόδων παραθερισμού στα Κέντρα Αναπληρώσεως Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να παραθερίσουν περισσότερες οικογένειες στελεχών.

2.   Σύμφωνα με τα (β) και (γ) σχετικά, oι παραθεριστικές περίοδοι των ΚΑΑΥ για την καλοκαιρινή περίοδο του έτους 2020 είχαν μειωθεί (όσο αφορά το θέμα των ημερών), από δώδεκα (12) ημέρες σε δέκα (10) ημέρες, παραθεριστική περίοδο. Ομοίως, σύμφωνα με τα (δ) και (ε) όμοια, για την καλοκαιρινή περίοδο του έτους 2021, προβλέπεται ο ίδιος τρόπος κατανομής των παραθεριστικών περιόδων με αντίστοιχο αριθμό ημερών (10 ημέρες) ανά παραθεριστική περίοδο.

3.   Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι σύμφωνα με τον ΕΟΤ και την Ένωση Ξενοδόχων Ελλάδος, μία μεσαία οικονομικής κλίμακας Ελληνική οικογένεια, παραθερίζει καθ’ έτος περίπου επτά (7) ημέρες, προτείνεται η τροποποίηση του (α) σχετικού, έτσι ώστε η διάρκεια ανά παραθεριστική περίοδο να είναι επτά (7)  αντί για δέκα (10) ημέρες, όπως ίσχυε έως και το έτος 2019. Η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα:

      α.  Να αυξηθεί ο αριθμός των παραθεριστικών περιόδων και κατά συνέπεια να παραθερίσουν περισσότερες οικογένειες στελεχών στα ΚΑΑΥ.

      β.  Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής παραθερισμού στα Κ.Α.Α.Υ. και σε στελέχη εκτός φρουράς υπηρέτησης.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.   Η υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για την Υπηρεσία ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των οικογενειών που θα παραθερίζουν κάθε έτος, χωρίς να θίγεται καμία κατηγορία Στρατιωτικού προσωπικού.

5.   Εισηγητής θέματος:  Αλχίας (ΔΒ) Βασίλειος Κουϊμτζής, Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης, τηλ: 6940770481.

6.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά