Το ΥΠΕΘΑ ανάμεσα στα πιο σπάταλα Υπουργεία

© Παρέχεται από: Newmoney.gr
Μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 6,1%, συγκριτικά με τον στόχο, εμφανίζονται οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού κατά το α' τρίμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία τους, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, υπερβάσεις δαπανών άνω του 10%, συγκριτικά με τον τριμηνιαίο στόχο, είχαν τα ακόλουθα υπουργεία και φορείς:
- Ο φορέας (πρώην υπουργείο) Μακεδονίας και Θράκης κατά 0,2 εκατ. ευρώ ή κατά 12,2% κυρίως λόγω υπερβάσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πέραν της αρχικής εκτίμησης.
- Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά 17,8 εκατ. ευρώ ή κατά 164,3% που οφείλεται κυρίως στην εξόφληση υποχρεώσεων πουν αφορούν το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ 1.
- Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά 67,7 εκατ. ευρώ ή κατά 10,4%, που οφείλονται κυρίως σε δαπάνες που έγιναν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
- Οι γενικές κρατικές δαπάνες κατά 130,7 εκατ. ευρώ ή κατά 11,2% που οφείλονται κυρίως σε ανάληψη απο 1.1.2017 χρέους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους 293 εκατ ευρώ σύμφωνα με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
- Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά 0,70 εκατ. ευρώ ή 10,1% που οφείλεται στην αύξηση απλήρωτων υποχρεώσεων που αφορούν το επίδομα αλλοδαπής οι οποίες θα εξοφληθούν εντός του επόμενου τριμήνου.
- Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά 4,3 εκατ. ευρώ ή κατά 64,9% που οφείλεται κυρίως στην αύξηση απλήρωτων υποχρεώσεων του ΠΔΕ το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι της 31.12.2016
Η παρακολούθηση της επίτευξης των τριμηνιαίων στόχων του προϋπολογισμού έχει θεσπιστεί, ώστε να εντοπίζονται οι αποκλίσεις και να αποφασίζονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την διόρθωσή τους.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά