Ο Καμμένος πετάει το μπαλάκι για τις συντάξεις χηρείας στρατιωτικών σε Εργασίας και Οικονομικών

Ο Καμμένος πετάει το μπαλάκι για τις συντάξεις χηρείας στρατιωτικών σε Εργασίας και Οικονομικών
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όχι μόνο δεν  έδωσε συγκεκριμένη απάντηση ή δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει όσα ισχύουν για τις συντάξεις χηρείας, αλλά πέταξε το μπαλάκι στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τις συντάξεις χηρείας.

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην γραπτή Ερώτηση που κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθν. Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης για τα αυστηρά ηλικιακά όρια που θεσπίστηκαν με το άρθρο 12 του Νόμου 4387/2016 και πλήττουν σαφέστατα όλες τις οικογένειες, ανάμεσά τους και εκείνες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες ο Τομέας Εθν. Άμυνας της ΝΔ εστίασε στη σχετική Ερώτηση.
Ο ΥΠΕΘΑ στην απάντησή του, ουσιαστικά, πέταξε το μπαλάκι στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, τονίζοντας ότι αυτό έχει την ευθύνη για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά.
Αναλώθηκε στην ανταλλαγή εγγράφων που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών και αναφέρεται στο προφανές, βάσει της απάντησης που έλαβε, ότι εξαιρούνται των διατάξεων του συγκεκριμένου Νόμου όσοι δικαιούνται σύνταξη  «λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής» . Αντίθετα, δεν αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο για την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών  και είχε προτείνει την εξαίρεση των οικογενειών των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. από τις διατάξεις 1Α του άρθρου 12 και τη μείωση του ηλικιακού ορίου των 55 ετών σε 50.
Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση
http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10079453.pdf
Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση
http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10102773.pdf

evros-news
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου