Νέα Αγχίαλος: Η στιγμή που το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων

 Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που το ωστικό κύμα «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων:

Δείτε φωτογραφίες:

spasmena_ekrikseis__4_
spasmena_ekrikseis__4_© Παρέχεται από: Protothema.gr
spasmena_ekrikseis__7_
spasmena_ekrikseis__7_© Παρέχεται από: Protothema.gr
spasmena_ekrikseis__6_
spasmena_ekrikseis__6_© Παρέχεται από: Protothema.gr
spasmena_ekrikseis__1_
spasmena_ekrikseis__1_© Παρέχεται από: Protothema.gr
spasmena_ekrikseis__2_
spasmena_ekrikseis__2_© Παρέχεται από: Protothema.gr


Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως την Σκόπελο.


«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκενωση.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά