Αντιδράσεις για φωτογραφία του Χαρδαλιά με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτεςΑντιδράσεις για φωτογραφία του Χαρδαλιά με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, να συμπεριλάβει στη δημοσιοποίηση της επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φωτογραφία που φαίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες.

Την κίνηση του Νίκου Χαρδαλιά στηλίτευσαν με ανακοινώσεις τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσάπτουν στον υφυπουργό και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό.Η επίμαχη φωτογραφία έχει πλέον τροποποιηθεί ψηφιακά, και δεν είναι ορατό το περιεχόμενο των χαρτών.

[kath-read-more post="562545709"]
ΣΥΡΙΖΑ: Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρδαλιάς"κατάφερε" να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, κατάφερε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει.
ΠΑΣΟΚ: Φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να τονίζει πως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός, - νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής-, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες σημειώνει ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και καταλήγει:

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά