Λιόλιος για Νέα Αγχίαλο: Τεράστιο το ατύχημα στην αποθήκη πυρομαχικών – Υπήρχαν βόμβες πολύ μεγάλης ισχύοςΛιόλιος για Νέα Αγχίαλο: Τεράστιο το ατύχημα στην αποθήκη πυρομαχικών – Υπήρχαν βόμβες πολύ μεγάλης ισχύος© Παρέχεται από: enikos.gr

Σκηνές κόλασης εκτυλίχθηκαν στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας μετά τη φωτιά και τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος μίλησε για τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ1.Όπως είπε ο κ. Λιόλιος, «αυτό που ανησυχεί τον κόσμο τώρα είναι το τεράστιο αυτό ατύχημα που έχει συμβεί στην αποθήκη πυρομαχικών» ενώ επεσήμανε ότι η έκρηξη στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η σημασία του στρατοπέδου και το τι περιείχε η αποθήκη με τα πυρομαχικά. Γεγονός, που όπως είπε, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται εκτενώς στα υλικά που υπάρχουν εκεί.

Μιλώντας για τα πολεμοφόδια που φυλάσσονταν στην Ν. Αγχίαλο ο κ Λιόλος δήλωσε ότι «βλέποντας την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα πυρομαχικά που υπάρχουν είναι βόμβες άφεσης, βαρύτητας, πολύ μεγάλης ισχύος που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη καταστροφή».
Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν

Μιλώντας για το θέμα των πυρομαχικών και τις ισχυρές εκρήξεις που ακολούθησαν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απομακρύνεται από παράθυρα και τζαμαρίες για να μην τραυματιστεί.

«Κανείς δεν συλλέγει και δεν αγγίζει άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα γύρω από την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον δύο – τριών χιλιομέτρων, μέχρι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι κρατικοί φορείς να δώσουν αυτό το δικαίωμα, διότι υπάρχει ακόμα ένας μικρός κίνδυνος από πυρομαχικά που δεν έχουν σκάσει» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που θα έχει η έκρηξη αυτή επισήμανε ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά ότι η περιοχή αυτή έχει κάποιο πρόβλημα με τα πυρομαχικά.

Αναλύοντας τα δεδομένα από τις εκρήξεις στο στρατόπεδο και το γεγονός ότι έσπασαν τζάμια σε απόσταση 2 χλμ. δήλωσε η έκρηξη ήταν περίπου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες. «Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες βόμβες και πυρομαχικά» πρόσθεσε ο κ. Λιόλιος.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά