Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Διαγραφή της Ένωσής μας από την Π.Ο.Ε.Σ.

 



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κατερίνη, 20 Ιουλίου 2023

 

Αγαπητές συναδέλφισσες - αγαπητοί συνάδελφοι.

 

Τη 16η Ιουλίου 2023 και μετά από συνοπτικές διαδικασίες, διαγράφηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) η Ένωσή μας από μέλος της Π.Ο.Ε.Σ., αν και ήταν ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός του ότι οι πρωτόγνωρες για εμάς, αλλά και γενικότερα για το συνδικαλιστικό κίνημα σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο της Χώρας, διαδικασίες καταπάτησαν για ακόμη μία φορά, όπως και με τη διαγραφή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), κάθε έννοια δημοκρατίας. Είναι θέμα που θα απασχολήσει, δικονομικά τουλάχιστον, το Διοικητικό μας Συμβούλιο.


Οι λόγοι της διαγραφής, ασαφείς. Μετά από ένα μακροσκελές «εγκαλητήριο» σε μια συνεδρίαση μόλις δύο (2) ωρών -πού να προλάβουν άραγε να μιλήσουν και να τοποθετηθούν όλα τα μέλη του ΔΣ;- αν και προσπαθήσαμε να αρθρώσουμε λόγο, δεν τα καταφέραμε. Η διαδικασία fast truck. Είναι της μόδας άλλωστε αυτή την περίοδο. Αν και ζητήσαμε να μας χορηγηθούν όλα τα έγγραφα στοιχεία που συγκρότησαν την πειθαρχική μας δίωξη, τίποτα δεν λάβαμε.  Παρόλα αυτά, αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να συμπεράνουμε, είναι ότι φέρεται να διαγραφήκαμε καθόσον, κατά την άποψή μας, υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να απαιτούμε όλες οι διαδικασίες (πρόσκληση μελών και σύγκλησης του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ.) να γίνονται σύμφωνα με τον νόμο και τις καταστατικές μας διατάξεις. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αντ΄ αυτού αντικρίσαμε μια τακτική που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε από το στράτευμα: «τιμωρείσαι γιατί είσαι ακομβίωτος».

 

Η Ένωσή μας, όπως ευρέως είναι γνωστό, τα τελευταία τρία (3) χρόνια, πανηγυρικά κέρδισε πέντε (5) δικαστήρια, απέναντι σε ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες (κάποιες μάλιστα ποινικά κολάσιμες) συναδέλφων μας, οι οποίοι σκοπό και στόχο είχαν να διαλύσουν το Διοικητικό μας Συμβούλιο και παρά τη θέληση των μελών της Ένωσής μας, να αλλάξουμε σωματείο δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης. Με όπλο το δίκαιο και τον νόμο, με τη συμπαράσταση και την οικονομική στήριξη της Π.Ο.Ε.Σ. που ως ιδρυτικό της μέλος γνωρίσαμε και αγαπήσαμε (καθόσον η Ένωσή μας δεν διαθέτει χρηματικά ποσά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε όλες τις δικαστικές μάχες), ιδιαίτερα με τη βοήθεια συναδέλφων μας που πλέον δεν ανήκουν στο δυναμικό της Π.Ο.Ε.Σ., καταφέραμε να κερδίσουμε όλες τις δικαστικές μάχες, παρά το γεγονός ότι δίπλα μας στα ακροατήρια δεν εμφανίστηκε κάποιος από την Π.Ο.Ε.Σ., σήμερα δε, με το έγγραφο της διαγραφής μας, καλούμαστε να επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά. Και αυτό που γνωρίζει ήδη η Π.Ο.Ε.Σ. είναι ότι τα δικαστήρια εναντίον της Ένωσής μας δεν τελείωσαν. Οι αντίδικοι συνάδελφοί μας επιμένουν ασκώντας εφέσεις, για την εκδίκαση των οποίων απαιτούνται χρήματα, τα οποία η Ένωσή μας δεν διαθέτει. Άραγε η διαγραφή μας από την Π.Ο.Ε.Σ. αυτό τον καιρό και ενόσω ευρίσκεται σε εξέλιξη το Εφετείο, μήπως έγινε για να μην βοηθηθούμε οικονομικά από την Π.Ο.Ε.Σ.; Δηλώνουμε βέβαια κατηγορηματικά ότι και καλούς συναδέλφους έχουμε και υπομονή.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, βαθιά απογοητευμένο και στενοχωρημένο από την κατηφορική πορεία που έχει χαράξει η Π.Ο.Ε.Σ., δρομολογεί εξελίξεις εκπροσώπησης σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, οι οποίες στον κατάλληλο χώρο και χρόνο θα ανακοινωθούν. Οι παράλληλες εξελίξεις στις Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Ξάνθης, Πειραιά, Αρκαδίας και Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπως και οι παρελθούσες των Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Κοζάνης, Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Λήμνου, Κω και Χανίων, άπασες πρώην πρωτοβάθμιες ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ., δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους και απροβλημάτιστους.

 

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός, ότι όσα μέχρι τώρα κατηγορούσαμε την ΠΟΜΕΝΣ τα συναντάμε στην Π.Ο.Ε.Σ. Πώς είναι δυνατόν, να ερωτάται το ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ. και να μη δίνει απαντήσεις για τη νομιμοποίηση μελών του και για αποφάσεις που φέρεται να ελήφθησαν χωρίς τη συμμετοχή σεβαστού αριθμού μελών του;


Κλείνοντας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει, μέχρι να εκπροσωπηθούμε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, το έργο μας και η ανάδειξη των προβλημάτων σας, όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά, όπως συμβαίνει και με το πρόσφατο παράδειγμα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Ξάνθης, θα ενταθεί και θα ακμάσει, η Ένωσή μας δε, σύντομα θα δημιουργήσει ιστοσελίδα, την οποία θα  κοινοποιήσει, καθόσον  αφαιρέθηκε η πρόσβαση της Ένωσής μας στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.Σ.

 

Προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο ενωμένοι! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη!  

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά