Έτσι τιμούμε εμείς τους αγώνες των Ελλήνων (άσκηση ΛΕΦΕΔ στον Έβρο)Έτσι τιμούμε εμείς τους αγώνες των Ελλήνων.Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων όπως κάθε χρόνο τιμώντας όλους όσους πολέμησαν κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο το 1974 από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Ιουλίου βρέθηκε σε περιοχή του Έβρου για να ασκηθεί σε τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων , με κύριο αντικείμενο την Ομάδα και Διμοιρία Πεζικού στην μάχη σε κατοικημένους τόπους.

Το τμήμα χωρίστηκε σε δυο κλάσεις οι οποίες εκπαιδεύτηκαν κυκλικά στο αντικείμενοτηςδιαχείρισης τραυματία την στιγμή που το τμήμα εμπλέκεται με εχθρική δύναμη και την μεταφορά του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και το αντικείμενο της μάχης εντός κατοικημένων τόπων από δύναμης ομάδας Πεζικού+

Οι ενέργειες πρώτα ως ομάδες , σχεδιάζονταν και εκτελούνταν από τους ασκούμενους ήταν δε συνεχής κα ι σχεδόν χωρίς παύση με διαφορετικά σενάρια και εναλλαγές των επικεφαλής.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ίδιες ενέργειες με περισσότερους αντικειμενικούς σκοπούς και δύναμη 2 διμοιριών .

Νωρίς το απόγευμα και μεπολύ υψηλή θερμοκρασία το τμήμα δύναμης Διμοιρίας+ πήρε εντολή να προελάσει με σκοπό την λήψη επαφής με τον εχθρό εμπλεκόμενο με την ομάδα προπομπό του συνεχώς με εχθρικά τμήματα επιβράδυνσης και κλιμακώνοντας με την εμπλοκή μεγαλύτερης δύναμης του όταν η απειλή το απαιτούσε καταλήγοντας να επιτεθεί με όλη του την δύναμη σε ύψωμα το οποίο κατείχε εχθρική δύναμη.Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Εθνοφύλακες που στάθηκαν δίπλα μας και εκπαιδεύτηκαν μαζί μας γι ακόμη μια φορά.Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος δυο συνάδελφοι Έφεδροι της Εθνικής Φρουράς που ταξίδεψαν από την Κύπρο γι αυτόν τον σκοπό.

Αδέρφια είστε το υλικό που συντηρεί την φλόγα που έχουμε όλοι μέσα μας.Γιατί λίγο πριν τις 20 Ιουλίου;

Γιατί στον Έβρο ταξιδεύοντας περί τα χίλια χιλιόμετρα με προσωπικά έξοδα;

Διότ ι ο εχθρός θα επιλέξει χρόνο και τόπο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε , πρέπει να έχουμε ζήσει τα απλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ο μαχητής , δίψα , πείνα , πίεση κούραση, καιρικές συνθήκες.

Διότι θέλουμε να τιμήσουμε με πράξεις όλους όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μη μένοντας μόνο σε μεγάλα και εύκολα λόγια.

Στον Έβρογια να στείλουμεμηνύματα σεπολλούς . Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες , στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας , στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής , στους Εφέδρους συναδέλφους , ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε. Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσοτρανοί κι αν νομίζουν πως είναι , πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτουςκαι έτοιμους από πριν.

΄΄Ελλήνωνπρομαχούντες΄΄ΚΥΠΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά