Κάρυστος: Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την συντριβή του καναντέρ

καναντέρ Κάρυστος© Παρέχεται από: enikos.gr

Ένα καναντέρ με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε στις 14:52 κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Πρόκειται για παλαιό αεροπλάνο τύπου CL-215, ηλικίας άνω των 45 ετών, από τα πρώτα του τύπου που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η χαμηλή ρίψη νερού που πραγματοποίησε το πλήρωμα του Canadair CL-215 έμελε να είναι η μοιραία. Πρόκειται για αεροπλάνο που αποκτήθηκε το 1975 – όπως μετέδωσε το enikos.gr από την πρώτη στιγμή, μαζί με άλλα 11 του τύπου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο της δημόσιας τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια της χαμηλής ρίψης νερού σε πυρκαγιά, βρήκε το δεξί φτερό σε δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει τον δεξί πλωτήρα και να επέλθει αστάθεια στην αεροπλεύση, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο.

Δυστυχώς, οι πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή οι πιλότοι εξανεμίζονται όσο περνά η ώρα.

enikos.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά