Υπεράριθμες Υπηρεσίες Στρατιωτικού Προσωπικού Λόγω Επιφυλακών

 


Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Συνάδελφοί μας από Μονάδα της Αττικής, επικοινώνησαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, μεταφέροντας την έντονη δυσφορία, αγανάκτηση και παράπονό τους, καθόσον, όπως σχεδόν κάθε καλοκαίρι συμβαίνει, έτσι και φέτος, καλούνται να εκτελέσουν τις τέσσερις (4) τουλάχιστον υπηρεσίες τους κατά το σύνηθες πρόγραμμα της Μονάδας, αλλά και δεκαεννέα (19) με είκοσι (20) υπηρεσίες επιφυλακής, στο πλαίσιο της ετοιμότητας εφαρμογής του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

Ειδικότερα και όταν ενεργοποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις αυτού (Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»), καλούνται να διανυκτερεύσουν εντός της Μονάδας τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα σίτισης και διαμονής. Την επομένη δε ημέρα, αντί να μεταβούν στις οικίες τους για ξεκούραση, παραμένουν στη Μονάδα τους για να ασκήσουν τα καθημερινά καθήκοντα της ειδικότητάς τους. Όσο δε για την ένταξη της ως άνω επιφυλακής στο θεσμικό πλαίσιο της νυκτερινής εργασίας, ούτως ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη οικονομική αποζημίωση, δε γίνεται λόγος!

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις αποσπάσεις και διαθέσεις προσωπικού σε Στρατιωτικές Λέσχες, ΚΑΑΥ και Στρατιωτικά Πρατήρια, οι οποίες απομειώνουν τον «ενεργό» αριθμό του προσωπικού που παραμένει στη Μονάδα, επιφορτίζοντας το εναπομείναν με διπλά και τριπλά καθήκοντα και πολλαπλάσιες υπηρεσίες.

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι δεν είναι η μοναδική Μονάδα στην οποία παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να διερευνηθεί η έκταση των καταγγελλομένων στο σύνολο των Μονάδων της Επικράτειας, όλων των Κλάδων και στη συνέχεια να θεραπευτεί και να εξομαλυνθεί η κατάσταση, εντός ανθρώπινων ορίων, συμβατά με τις δημοκρατικές και σύγχρονες αντιλήψεις περί εργασίας.

Με αφορμή τα ανωτέρω και με την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν πολλές περιοχές της Χώρας μας, ως Ένωση διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, συνάδελφοί μας κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεσή των πυρκαγιών, χωρίς κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας, όπως τούτο προκύπτει από οπτικό υλικό δημοσιογραφικών ιστοσελίδων (https://www.zougla.gr/greece/article/sti-maxi-antimetopisis-ton-pirkagion-ke-o-stratos---se-efarmogi-to-sxedio-defkalion https://www.zougla.gr/greece/article/megali-pirkagia-ston-kouvara-atikis) παρά μόνο με μάσκες κατά του κορονοϊού, κράνη και την ευχή «πάτε κι όπου βγει», δείχνοντας έτσι μια Πολιτεία που για μια ακόμη φορά αφήνει στο έλεος της τύχης τις/τους στρατιωτικούς.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά