Παναγιωτόπουλος: Υπάρχει αντικειμενικότητα στο σύστημα μεταθέσεων- Είναι σωστή η μοριοδότηση στην Χίο

 




 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Κατ’αρχάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου υπηρετούν στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) και του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), για τους οποίους, το πλαίσιο των μεταθέσεών τους ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα στο σύστημα μεταθέσεων.

 Επιπρόσθετα, η διαδικασία της μοριοδότησης που διέπεται από τους συντελεστές βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μεταθέσεων, επικεντρώνεται και υλοποιείται σύμφωνα με τη διαίρεση της επικράτειας σε «Φρουρές», και όχι σύμφωνα με τις διοικητικές διαιρέσεις αυτής.

 Συναφώς, αναφορικά με τα στελέχη του ΣΞ που αποτελούν και την πλειοψηφία των υπηρετούντων στη νήσο, επισημαίνεται ότι η Φρουρά Χίου είναι ενιαία και μοριοδοτείται ως τέτοια, ενώ οι υφιστάμενες εξαιρέσεις στην εν λόγω Φρουρά αφορούν σε θέσεις, για την μοριοδότηση των οποίων εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία. 

 Τέλος, όσον αφορά στα στελέχη του ΠΝ που υπηρετούν στη συγκεκριμένη νήσο, δεν υφίσταται διαφοροποίηση ως προς τη μοριοδότηση μεταξύ των υπηρεσιών του Κλάδου, που εδρεύουν στην περιοχή της Χίου.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά