Απάντηση Χαρδαλιά για την Επιβολή προστίμου σε στρατιωτικούς κατά την μετάβαση από την μονάδα στην οικία τους

 



Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ’ αριθ. 7017/4/24653-γ’ από 10-12-2020 (παράγραφος α΄) έγγραφό μας, επί της με αριθμό 1873/ 18-11-2020 ερώτησης του ιδίου Βουλευτή, σας γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας επ' ουδενί λόγω εναπόκειται στην υποκειμενική κρίση των ελεγκτικών Οργάνων. Η διαπίστωση δε των εκάστοτε παραβάσεων έγκειται στη συνδρομή αντικειμενικών κριτηρίων -όπως αποτυπώνονται ρητώς στις αντίστοιχες διατάξεις-, ενώ οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβάλλονται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής. 

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά στο διαλαμβανόμενο στην εν θέματι ερώτηση συμβάν, καθίσταται γνωστό ότι, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2020, το προσωπικό της οικείας αστυνομικής Υπηρεσίας (Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης), ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, βεβαιώνοντας έξι (6) διοικητικά πρόστιμα, για τα οποία υπεβλήθησαν αντιρρήσεις, οι οποίες εν τέλει κρίθηκαν ως βάσιμες. 

Τέλος, δυνάμει της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 2 από 02-01-2021 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β’ - 1), αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00. Ως εκ τούτου, ζητήματα σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, ρυθμίστηκαν με το άρθρο 3 της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά