ΠΟΜΕΝΣ Τι θα γίνει με τα Οδοιπορικά των Στρατιωτικών;

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

    Η Ομοσπονδία μας κατόπιν και επιστολής της ΕΣΠΕΕΘ, εκφράζει για ακόμη μία φορά την απογοήτευσή της για την παράταση της αδικίας που υφίστανται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποζημίωση των εξόδων μετακίνησης. 

   Όπως είναι γνωστό, ο νόμος 4336/2015 προέβλεπε ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για την έκδοση προεδρικού διατάγματος ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα αποζημιώνονταν όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνοντας 40€ ημερησίως αντί των έως τότε 29€. Η προθεσμία αυτή, που αρχικά ίσχυε μέχρι 30.6.2017, παρατάθηκε διαδοχικά μέχρι τις 31.12.2020.

  Παρόλο που έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία παράταση της μη εφαρμογής του άρθρου 15 της υποπαρ. Δ9 της παρ. 9 του άρθρου 2 του Ν.4336/2015, τα Γενικά Επιτελεία δεν εφαρμόζουν ως οφείλουν την ημερήσια αποζημίωση στο ύψος των 40 ευρώ. 

  Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εφαρμόσει τα ψηφισθέντα από την Βουλή των Ελλήνων, ελπίζοντας να μην έρθει για μία πολλοστή φορά τροπολογία παράτασης της εφαρμογής του νόμου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Η υπομονή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προ πολλού εξαντληθεί και ο εμπαιγμός που υφίστανται δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά