ΠΟΜΕΝΣ: Συνάντηση με Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο για την αναβάθμιση των Στρατιωτικών σχολών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

               Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ- Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, αποτελούμενη από δύο συναδέλφους μας αποφοίτους ΑΣΕΙ (Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  και Σχολής Ικάρων) και δύο αποφοίτων ΑΣΣΥ ( ΣΤΥΑ ), είχε επίσημη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

               Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για αναβάθμιση όλων των Στρατιωτικών σχολών μέσω της ίδρυσης Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι υπάρχουσες Στρατιωτικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

               Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε πλήρη πρόταση και σχέδιο νόμου για τον σκοπό αυτό. Από πλευράς του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει το αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ και των χιλιάδων συναδέλφων μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών σχολών και την ταυτόχρονη αναβάθμιση του ακαδημαϊκού και επιστημονικού επιπέδου των Ελλήνων στρατιωτικών, γνωρίζοντας μας την διάθεση του για στενή συνεργασία στο μέλλον, για θέματα αρμοδιότητας του.

               Η ΠΟΜΕΝΣ θα συνεχίσει τον διάλογο που ξεκίνησε εδώ και καιρό, με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας ώστε να επιλυθεί ένα τόσο σοβαρό και χρόνιο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες αποφοίτους των Στρατιωτικών σχολών των ΕΔ.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά