Μακρόν προς Γαλλικές ΕΔ: Χαίρομαι που σταθήκαμε δίπλα στους Έλληνες και Κύπριους φίλους μας

 


Μακρόν

Μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας απηύθυνε στις 19 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στο μήνυμα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Υπουργείο Εξωτερικών στις 20 Ιανουαρίου, ο Μακρόν κάνει έναν απολογισμό των διπλωματικών αλλά και των στρατιωτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε η χώρα κατά τη διάρκεια του 2020.

Αναφερόμενος στη Μεσόγειο, ο Μακρόν θίγει το θέμα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και στην επιχείρηση «Ειρήνη» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«… Στη Μεσόγειο, δυστυχώς, αυτό που πρέπει να ονομάζεται εμπορία ανθρώπων και παράνομη διακίνηση αυξήθηκε, ακόμη και όταν οι συγκρούσεις στη Λιβύη μειώθηκαν. Η Γαλλία, όπως είχε κάνει με την επιχείρηση SOPHIA, συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια νέα αποστολή κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, την επιχείρηση IRINI, και δεσμεύεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε πολύ σχολαστικοί στην καλή πρόοδό της».

Κι αμέσως μετά ο Μακρόν έρχεται στο «ζουμί»:

«Και το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και οι οποίες (παραβιάσεις ή αμφισβητήσεις) έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο, με τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Και χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες ή τους Κύπριους φίλους μας, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι. Ότι καταφέραμε, μέσω των παρεμβάσεών μας, της παρουσίας μας, της σαφήνειας της δέσμευσής μας, να επισημάνουμε ποια είναι η κυριαρχία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

Ολόκληρο το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, μπορείτε να το δείτε εδώ

onalert

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά