Η νέα δομή των ΕΔ θα συζητηθεί την Πέμπτη στο ΚΥΣΕΑ

 Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προσεχής συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να ασχοληθεί με μία σειρά σημαντικότατων θεμάτων που αφορούν την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το θέμα της παρατάσεως κατά ένα έτος της θητείας του νυν Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Η «ατζέντα» της συνεδρίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το ΚΥΣΕΑ θα απασχοληθεί με μία σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων τα εξής:
• Η νέα Δομή Δυνάμεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
• Το νέο «σχήμα» των Ειδικών Δυνάμεων, με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), τη νέα οργάνωση της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης κλπ.

• Η παράταση για 3ο χρόνο στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του νυν (και επί διετία) Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, στον οποίο «πιστώνεται» αφενός η εξαιρετική από κάθε άποψη εμφάνιση της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην άλλη κρίσιμη εν ειρήνη παρουσία της στον τομέα της κοινωνικής συνδρομής με τις αεροδιακομιδές, τις αεροπυροσβέσεις και την έρευνα και διάσωση όποτε απαιτήθηκε. Επίσης του «πιστώνεται» η εξαιρετική δουλειά που έγινε υπό τις οδηγίες και στο σκέλος που αφορούσε την ΠΑ για την ολοκλήρωση των τριών επί μέρους συμβάσεων του «πακέτου» της προσκτήσεως των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Τέλος, ο ίδιος είναι απόλυτα προσηλωμένος στη δουλειά του, αποφεύγοντας κάθε περιττή δημοσιότητα, έτσι ώστε να μην έχει δημιουργήσει κανένα – επικοινωνιακού επιπέδου – πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία και κατ’ επέκταση και στην κυβέρνηση.

Παραμένουν στις θέσεις τους

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι υπόλοιποι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, ήτοι οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης ΠΝ, οι οποίοι έχουν μόλις ένα χρόνο στην ηγεσία των Κλάδων τους, παραμένουν στην ηγεσία τους.
Επίσης παραμένουν στις θέσεις τους συμφώνως με τις ίδιες πληροφορίες από πολύ υψηλή πηγή και οι απολύτως επιτυχημένοι στη θέση τους Αρχηγοί Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ενώ οι ετήσιες και τακτικές κρίσεις θα γίνουν στην ώρα τους. «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» μας είπε η ίδια υψηλόβαθμη πηγή προσθέτοντας: «Με τους Τούρκους να κάνουν τα δικά τους και εν μέσω κορονοϊού δεν είναι λογικό να αλλάξεις ηγεσίες που έχουν ένα χρόνο στις θέσεις τους και δεν μπορείς και να τους αλλάξεις από το νόμο». Σωστό βεβαίως αυτό, μέχρι και να…επαληθευτεί!

parapolitika

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά