Διερευνητικές επαφές: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ© CNN.gr ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μετά από τρεις και πλέον ώρες οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί από το ανάκτορο Ντολμαμπαχτσέ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Έλληνες διπλωμάτες θα αναχωρήσουν από την Κωνσταντινούπολη στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και ανακοίνωση για την έκβαση των συζητήσεων και το εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Στην έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

«Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα απ' το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί: αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


 msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά