Εγκρίθηκαν 100 προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. με ειδικότητα νοσηλευτή – Φεβρουάριο οι αιτήσεις

 

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην επιλογή 100 νέων υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά σε Επαγγελματίες Οπλίτες και στην ειδικότητα των Νοσηλευτών από τους 2.600 ΕΠ.ΟΠ. που αναμένεται να προσληφθούν μέσα στο 2021. Το αμέσως επόμενο διάστημα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα εκδώσει ανακοίνωση-πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και την ημερομηνία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας.

Οι υποψήφιοι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Να έχουν κατά περίπτωση τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται κατά ειδικότητα. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) οι άνδρες και ένα μέτρο και πενήντα πέντε εκατοστά (1,55 μ.) οι γυναίκες.

Να μην έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της προηγούμενης υποπαραγράφου, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης  αρχές Φεβρουάριου θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των προσκλήσεων για τις 2.600 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Συνολικά θα γίνουν προσλήψεις 1.600 ΕΠ.ΟΠ., οι οποίοι προβλέπεται να κατανεμηθούν ως εξής: 1.000 ΕΠ.ΟΠ. στον Στρατό Ξηράς, 280 ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, 20 ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα και 300 ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η κατανομή των 1.000 ΟΒΑ, η οποία προβλέπεται ως εξής: 600 ΟΒΑ στον Στρατό Ξηράς, 200 ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό και 200 ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία.


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Εγκρίθηκαν 100 προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. με ειδικότητα νοσηλευτή  - Φεβρουάριο οι αιτήσεις (eleftherostypos.gr)


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά