Σπάσε τη Σιωπή-Μίλησε, Μην Ανέχεσαι την Έμφυλη Βία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          

         Η κατάθεση ψυχής της Ολυμπιονίκη και Αξιωματικού του Στρατού κ. Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε ότι υπέστη ως πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, στη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Start to Talk /Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», τη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου,  μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα αφύπνισης και στη κοινωνία των Ενόπλων Δυνάμεων.

         Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων καταδικάζει απερίφραστα την κάθε κακοποίηση, ψυχική πολλώ δε μάλλον και σωματική, όπως αυτή που καταγγέλλει ότι βίωσε η κ. Μπεκατώρου. Ευελπιστούμε το θάρρος και η δύναμή της να μιλήσει ανοιχτά για όσα έζησε, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε γυναίκες- κορίτσια που βιώνουν οποιαδήποτε μορφή  βίας. Η κακοποίηση γυναικών από ανθρώπους που κατέχουν οποιαδήποτε μορφή εξουσίας είναι πράξη χυδαία, αποτρόπαιη και απόλυτα καταδικαστέα. Συγχαίρουμε τη κ. Μπεκατώρου για το θάρρος της να μιλήσει δημόσια για το περιστατικό αυτό, ακόμα και τώρα που έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η τότε σιωπή της μας διδάσκει πολλά, όπως και η τωρινή της ανάγκη να μοιραστεί όσα βίωσε. 

          Στη Γραμματεία Ισότητας Φύλων, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι, όσο κι αν είναι δύσκολο, η καταγγελία και η συστηματική καταδίκη της βίας είναι το μέσο για να την αποδυναμώσουμε.

          Τέλος, Καλούμε τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θεσπίσει μηχανισμούς αποτροπής αντίστοιχων περιστατικών, τόσο με τις απαραίτητες ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης, όσο και με την αδιαπραγμάτευτη βούληση μη αποσιώπησης  περιστατικών και την αυστηροποίηση των ποινών κατά των δραστών, όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται.

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

             Αικατερίνη Κιουρτσίδου            

                            Γραμματέας

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά