Υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη

 



Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, υπεγράφη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή» και της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ), με σκοπό δωρεά για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη.

Το Ίδρυμα «Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή», από το 1895 μέχρι σήμερα, κατασκευάζει με τις χορηγίες του νηπιακούς σταθμούς, σε συνεργασία με τους δήμους της ελληνικής επικράτειας, με στόχο ένα ελκυστικό, δημιουργικό και χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» της Αλεξανδρούπολης θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 40 βρεφών και νηπίων.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, το Ίδρυμα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής του Επιτροπής κ. Γεώργιος Μελάς.

Παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ευάγγελος Λύκος, ενώ συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση και τη στήριξη του οράματος των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δωρεά για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και την παράλληλη ενίσχυση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», τονίζοντας τη διαχρονική συμβολή της Οικογένειας Μελά στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα μας.

Ο κ. Γεώργιος Μελάς ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για τις καίριες ενέργειες και πρωτοβουλίες του, όπως η αποκατάσταση της ιστορικής Οικίας του Παύλου Μελά - με αφορμή την οποία συναντήθηκαν - και αναφέρθηκε στις εκτενείς συζητήσεις τους που είχαν ως αποτέλεσμα την ευτυχή κατάληξη της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας. Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αρμονική συνεργασία κατά τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της δωρεάς, η οποία θα συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα σημαντική πόλη για τα εθνικά συμφέροντα, την Αλεξανδρούπολη. Η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού προστίθεται σε σειρά δωρεών στην περιοχή του Έβρου, όπου το Ίδρυμα έχει κατασκευάσει 15 νηπιαγωγεία, έχει επισκευάσει 12 και ενίσχυσε με υλικά 38 νηπιακούς σταθμούς.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος για τη σημαντική δωρεά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, και διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα εκτελεστούν άμεσα, έτσι ώστε το προσωπικό να χρησιμοποιήσει, το συντομότερο δυνατό τις νέες εγκαταστάσεις.

Ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού ανέφερε ότι η δωρεά στον πολυχώρο του Στρατοπέδου ενισχύει το ηθικό του προσωπικού και κατακλύζει όλους με υπερηφάνεια.






Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά