Αναγνώστης: Οι αδικίες σε μη ΑΣΣΥ στελέχη και ΑΣΣΥ- Δώστε αίσθημα δικαίου κ. Υπουργέ



Ακολουθεί email αναγνωστη:

Κύριοι Υπουργέ και  Κ. ΓΕΕΘΑ, 

Ως πολιτική ηγεσία και στρατιωτική έχετε λάβει τα μέγιστα από τα στρατιωτικά στελέχη και δεν έχετε επιλύσει καμμιά χρόνια ηθική και οικονομική αδικία των στελεχών, εγκωμιάζετε και υπόσχεστε αλλά παραμένετε αδρανείς και ενώ γνωρίζετε τα χρόνια προβλήματα των στελεχών και μιλάτε για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ηθικότητα, ικανότητα, φιλότιμο, συνείδηση, αξιόμαχο κλπ αδιαφορείτε και δεν ενεργείτε και δεν εφαρμόζετε τα λεγόμενα σας.

1. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν στελέχη ΑΣΣΥ όπου είναι τα στελέχη στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών, όπου έχετε ευνοήσει και ευεργετήσει και συνεχίζετε να ευεργετούνται, όπου τα στελέχη αυτά εισήλθαν στίς σχολές χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις απο το 1982 εως το 1990 με απολυτήριο Γ γυμνασίου απο ηλικία 14ετών και πολλοί απο αυτούς δεν έχουν ακόμα απολυτήριο λυκείου η άλλης ισότιμης σχολής και τους ευεργετήσατε να λαμβάνουν τον βαθμό Πλοίαρχου, που νομοθετικά δεν ευσταθεί, είναι υπόχρεοι 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας, λαμβάνουν 5έτη πλασματικά και συνταξιοδοτούνται με 40ετή υπηρεσία και επειδή εισήλθαν 14ετών αποστρατεύονται 49ετών και παραμένουν ΕΟΘ εως τα 58, μπορούν να παραμένουν 9έτη ως ΕΟΘ, απο το 2017 στελέχη ΑΣΣΥ παραμένει ως ΕΟΘ περίπου στο 75% κάθε σειράς, ως εν ενεργεία Αντιπλοίαρχοι και κάποιοι απο αυτούς ως Πλοίαρχοι λόγο πτυχίου ΑΕΙ, τα στελέχη αυτά ενώ αποκαλούνται ΑΣΣΥ με ισότιμο πτυχίο Ανώτερης εκπαίδευσης και ενώ το δημόσιο πλήρωσε για την εκπαίδευση τους και για την μόρφωση τους στις στρατιωτικές σχολές που φοιτούσαν και μετά στην σταδιοδρομική τους πορεία με διάφορα σχολεία εξειδικεύσεως και σεμινάρια ανάλογα της τεχνικής ειδικότητας τους, τα στελέχη αυτά μετά απο 19 έτη που γίνονται Αξιωματικοί αντί να πιστοποιηθούν ως τεχνίτες λόγο των γνώσεων τους και την εμπειρία τους και να μπορούν να προσφέρουν σε διάφορες τεχνικές θέσεις, χάνουν την ειδικότητα τους και απασχολούνται σε διάφορες θέσεις γραφείου που δεν έχει καμμιά σχέση με τον λόγο που προσελήφθη για να υπηρετήσει ως μόνιμο τεχνικό στέλεχος.
Τα στελέχη ΑΣΣΥ μετά το 1991 που εισέρχονται μέσο πανελληνίων εξετάσεων, έχουν υποχρέωση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας, δεν θα παραμένουν ΕΟΘ καθώς 18ετών εισέρχονται και 40 έτη υπηρεσίας στα 58 αποστρατεύονται, θα έχουν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη αλλά με περισσότερα χρόνια παραμονής σε κάποιους βαθμούς, θα λάβουν λιγότερο εφάπαξ και εν συγκρίσει με τα άνωθεν στελέχη είναι αδικημένα.

2. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν και τα στελέχη μη ΑΣΣΥ, όπου είναι στελέχη Εθελοντές, ΕΜΘ, ΕΠΥ, ΟΠΥ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ τα στελέχη αυτά εισήλθαν στο στράτευμα με προκηρύξεις του κάθε σώματος και λόγο των αναγκών του σε τεχνικό προσωπικό που είχε, στην κάθε προκήρυξη αναφέρονταν τα δικαιώματα βαθμολογικά και οικονομικά που θα είχε το στέλεχος κατά την παραμονή του και ως την αποστρατεία του στό στράτευμα. Οι νόμοι που ισχύουν ήταν οι ίδιοι που ισχύουν και για τα στελέχη ΑΣΣΥ και βάση των προκηρύξεων τους. 
Στα στελέχη Εθελοντές η προκήρυξη ανάφερε ότι μετά την 5ετη υποχρέωση τους όσοι παράμεναν θα ορκίζονταν και θα παράμεναν ως μόνιμα στελέχη και θα ακολουθούσαν την αντίστοιχη σειρά ομοιόβαθμων ΑΣΣΥ του έτους μονιμοποιήσεις τους, αυτό έγινε για 26 έτη και το 2012 με την ύπαρξη του νέου νόμου 3883/10 κατάργησε δικαιώματα προκήρυξης που δεν έχει ξαναγίνει στο στράτευμα και κάποια στελέχη Εθελοντών τα εξαιρούσε στο άρθρο 91 ως παλιά στελέχη που δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τον Β κλάδο του ΓΕΝ και κάποια νεότερα στελέχη Εθελοντών θα είχαν καταληκτικό βαθμό Πλωτάρχη αντί Αντιπλοίαρχου. Δημιούργησαν και θέματα ιεραρχίας και πολλά άλλα αρνητικά και δυστυχώς σε σημείο ρατσισμού για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ, σπέρνοντας την διχόνοια ανάμεσα στα στελέχη και την απαξίωση. Γνωρίζουν ότι τα στελέχη αυτά ήταν απόφοιτοι απο λύκεια, ήταν τεχνίτες έτοιμοι όπως ζητούσαν στην προκήρυξη να υπάρχουν οι ανάλογες γνώσεις και εμπειρία, υπηρετούν τα διπλάσια έτη σε πλοία και δύσκολες υπηρεσίες ξηράς, αμείβονται λιγότερο σε μηνιαίο εισόδημα, εφάπαξ και σύνταξη.

3. Εθελόντριες εισήλθαν με ένα νόμο περί στράτευσης Ελληνίδων 705/77 όπου σύμφωνα με την προκήρυξη τους καταληκτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή, με την ευεργετική διάθεση της στρατιωτικής ηγεσίας και την βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας κατάφεραν να εξελιχθούν μέχρι τον βαθμό του Πλωτάρχη, αλλά η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δεν έκανε το ίδιο και για τα στελέχη ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΠΥ κλπ, ανισότητα και αδικία και για τα υπόλοιπα στελέχη και τους Εθελοντές.

4. Τα στελέχη ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΠΥ είναι στελέχη απόφοιτοι λυκείων, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΑΕΙ φυσικά τα πτυχία μετράνε μόνο για τα στελέχη ΑΣΣΥ όπου λαμβάνουν και παραπάνω βαθμολογική και οικονομική εξέλιξη ενώ τα στελέχη μη ΑΣΣΥ δεν αξιοποιούνται ανάλογα με τις γνώσεις τους που υποφέρει το στράτευμα στον τεχνικό τομέα και δεν πρόκειται ποτέ τα πτυχία τους και το επίπεδο γνώσεων τους να τους προσφέρει κάτι ανάλογο στο στράτευμα με τα στελέχη ΑΣΣΥ. Υπηρετούν τα διπλάσια έτη σε πλοία και στίς ποιό δύσκολες μονάδες, δεν έχουν την ίδια μεταχείριση σε θέματα σταδιοδρομίας, ευκαιριών, εξωτερικό, παραλαβές νέων μονάδων κλπ, υπηρετούν σε όλα τα πλοία και θέσεις εκτός των επιτελικών θέσεων και νευραλγικών όπου εκεί υπηρετούν μόνο στελέχη ΑΣΣΥ, υπάρχουν χρόνια ηθικά και οικονομικά προβλήματα και αδικίες, όπως και το μισθολογικό που λαμβάνουν λιγότερο μηνιαίο εισόδημα, ελάχιστο εφάπαξ και 6-7 κλιμάκια χαμηλότερη σύνταξη απο τα στελέχη ΑΣΣΥ, προσφέρουν πολλά περισσότερα, δεν υστερούν σε επίπεδο και πτυχία γνώσεων, δεν σπατάλησε το δημόσιο χρήμα για την εκπαίδευση τους και αμείβονται λιγότερο γιατί έτσι θέλει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

5. ΟΒΑ Ένας θεσμός ειλικρινά ξεφτίλας για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, λυπάμαι που κανείς δεν ασχολείται με τον θεσμό των ΟΒΑ, είναι τα παιδιά καθαρίστριες και για όλες τις εργασίες, σε καθημερινή εγρήγορση, σωματική και ψυχική πίεση καθώς όλα τα υπόλοιπα στελέχη τους απαξιώνουν, τους υποτιμούν, τους φέρονται άσχημα λόγο ότι είναι οι νεότεροι και δεν είναι μόνιμοι, αμειβόμενοι ναύτες, εκτελούν βάρδιες 6-10 τον μήνα και εκτελούν βάρδιες ως μόνιμα στελέχη και όχι ως βοηθοί. Ό αριθμός ατόμων ΟΒΑ που ζήτησε το στράτευμα ουδέποτε καλύφτηκε και όσοι εισήλθαν μετά απο κάποιο διάστημα παραιτούνταν παρόλο ότι είχαν υπηρετήσει καθώς δεν άντεχαν την ψυχολογική και σωματική πίεση που υφίστανται καθώς στο στράτευμα το ποσοστό των στελεχών που είναι εργατικό και σωστό είναι 25%, ενα 50% είναι ανάλογα των περιστάσεων και ένα 25% είναι σάπιοι και ανέντιμοι που δημιουργούν τα προβλήματα και επηρεάζουν τις καταστάσεις καθώς έχουν γνωριμίες και συμφέροντα με ανώτατα στρατιωτικά στελέχη, οικονομικούς παράγοντες και πολιτικούς. ΟΙ ΟΒΑ αμείβονται για 25μέρες τον μήνα και όχι για 30 όπως τα υπόλοιπα στελέχη, έχουν λιγότερες απολαβές σε κάποια επιδόματα, δεν αντιμετωπίζονται ως μόνιμοι ούτε απο το σύστημα περίθαλψης, ούτε απο την μέριμνα του προσωπικού, δεν λαμβάνουν επιδόματα τοκετού κλπ, όσοι έχουν παραμείνει και παραμένουν το λιγότερο που πρέπει να τους κάνουν είναι να τους μονιμοποιήσουν. 

6. H νομοθεσία όπως 775/74, 705/77, 2439/96, 3883/10 κλπ δεν εφαρμόζετε στα σώματα στρατού το ίδιο και κυρίως αντικειμενικά και αμερόληπτα καθώς τα στελέχη των αρμοδίων Β Κλάδων την εφαρμόζουν όπως θέλουν και σε άλλα σώματα οι εθελοντές και εθελόντριες γίνονται Σμήναρχοι και Συνταγματάρχης και στο ΠΝ που είναι το χειρότερο σώμα στην μέριμνα προσωπικού και ειδικά για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ.

Αυτά είναι πραγματικές αλήθειες και το κυριότερο λόγο των άνωθεν και των συμφερόντων δεν εφαρμόζετε πραγματικά ο ΣΥΑ/ΥΠΕΘΑ που αφορά τις διατάξεις Υγιεινής και Ασφάλειας κατά την εργασία καθώς όλες οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται απο τεχνικά πιστοποιημένο προσωπικό που αντί να πιστοποιήσουν τα στελέχη τους αφαίρεσαν την ειδικότητα για να οδηγούνται όλες οι εργασίες στους εργολάβους όπου πολλά στελέχη ΑΣΣΥ έχουν τεχνικές εταιρείες και εξυπηρετούν συμφέροντα.
Όπως και το ISO και η ανακύκλωση στα χαρτιά όλα είναι τέλεια και λαμβάνουν και μνείες κάποιοι στην πράξη όλα είναι ανύπαρκτα.
 Στό ΠΝ τα στελέχη που παραμένουν ΕΟΘ είναι μόνο στελέχη ΑΣΣΥ και Εθελόντριες, δεν κράτησαν στελέχη Εθελοντές κανένα, στέλνετε τα στελέχη στους δικηγόρους για να αποδείξουν τα αυτονόητα και να δικαιωθούν για τις ηθικές και οικονομικές αδικίες που εσκεμμένα δημιουργούν τα στελέχη του Β κλάδου ΓΕΝ σε στελέχη μη ΑΣΣΥ, δεν ανοίξατε δίαυλο επικοινωνίας, δεν ενεργείται με αντικειμενικότητα και αμερόληπτα, καθυστερείτε  την δικαιοσύνη μην στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα η εκπρόσωπο για να παίρνετε αναβολές, όταν βγαίνουν αποφάσεις των δικαστηρίων δεν τις εφαρμόζετε και αδιαφορείτε, δυστυχώς για όλες αυτές τις παθογένειες που υπάρχουν χρόνια στον Β κλάδο του ΓΕΝ που όλοι γνωρίζουν ακόμα και οι δικηγόροι που ασχολούνται με το στρατιωτικό δίκαιο δυσανασχετούν όταν πάνε στελέχη του ΠΝ .

Δυστυχώς επιστολές που στέλνουμε και δικαστικές αποφάσεις, ο Β κλάδος και ο  Α/ΓΕΝ αδιαφορεί όπως αδιαφόρησε κάποτε και ένας κλαδάρχης το 2011-2012 όπου άνομα προήγαγε 2σειρές στελεχών ΑΣΣΥ και άνομα δεν εφάρμοσε το άρθρο 91 του ν.3883/10 όπου εξαιρούσε τα παλαιά στελέχη εθελοντών, τα υφιστάμενα στελέχη του Β κλάδου που ακόμα βρίσκονται στήν θέση τους απολαμβάνουν τις ανώτερες θέσεις τους. 
Ελπίζω κάποτε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να ενεργήσει για τις χρόνιες ηθικές αδικίες και οικονομικές των στελεχών και να ενεργεί ώστε να υπάρχει η αξιοπρέπεια, το αίσθημα δικαίου, η αρμονία στα στελέχη ΑΣΣΥ και μη ΑΣΣΥ.
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                       Β.Π
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά