Ελβετία: Λόγω Covid οι στρατιώτες θα μάθουν χρήση όπλων απο τον καναπέ του σπιτιου τους

Και την Τουρκία να είχε γειτόνισσα η Ελβετία, πάλι δεν θα κινδύνευε να υποστεί γεωπολιτικό μπούλινγκ και ιταμές απειλές κατά της κυριαρχίας της. Επειδή διαθέτει το υπερόπλο του οχυρού των τραπεζών της, αυτήν τη «λίρα εκατό» που κρατά τους πολέμους έξω από την πόρτα της, να καίνε άλλων τα σπίτια, των φτωχότερων Ευρωπαίων. Οπότε, τι τον θέλει τον στρατό; Για να στέλνει καμιά φρουρά στο Βατικανό να την απαθανατίζουν οι Ιάπωνες και οι καλόγριες; 

Και όμως… Οχι μόνο έχει στρατό η Ελβετία, αλλά τον εκπαιδεύει κιόλας! Το θέμα είναι πλέον πώς. Η είδηση προκαλεί χαμόγελα, επειδή μερικά επαγγέλματα (ή καθήκοντα) δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν εξ αποστάσεως, παρά τις υγειονομικές επιταγές της κορονοϊκής περιόδου. Καλή η τηλε-εκπαίδευση, όμως έτσι και δεν πιάσεις στα χέρια σου τουφέκι, φαντάρος δεν γίνεσαι, το πολύ πολύ να σπάσεις κάποιο ρεκόρ σε ηλεκτρονικό παιχνίδι σημαδεύοντας τον κοπανιστό αέρα. Ο αλπικός παράδεισος κάλεσε στα όπλα νεοσυλλέκτους και εφέτος, ωστόσο έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να τους εκπαιδεύσει… από μακριά, λόγω του κορονοϊού. 

Οι εφετινές «σειρές» θα αράξουν στον καναπέ του σπιτιού τους και θα μάθουν τη χρήση των όπλων μέσω εφαρμογής app! Οι αρβύλες δεν χρειάζονται, οι ζεστές παντόφλες αρκούν. Γενεύη, Νοέμβριος 2020. Δύο ελβετοί στρατιώτες κατατοπίζονται από τον νοσοκόμο για την αποστολή τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα (EPA/LAURENT GILLIERON) 

Οι μισοί νεοσύλλεκτοι από τους 12.000 στρατευσίμους που θεωρητικώς αναλαμβάνουν δράση από τις 18 Ιανουαρίου θα καθίσουν στο σπίτι τους, όσο πιο αναπαυτικά γίνεται, και θα λάβουν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης έναν κωδικό που θα τους ξεκλειδώσει το λογισμικό το οποίο υποχρεούνται να «σπουδάζουν» επί τρεις εβδομάδες. Οι άλλοι μισοί, νεοσύλλεκτοι που κατατάχθηκαν σε μονάδες του Υγειονομικού, θα στελεχώσουν αμέσως τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να βοηθήσουν τους επαγγελματίες ιατρούς και νοσηλευτές στη μάχη τους εναντίον του κορονοϊού. Και αυτό επειδή η Ελβετία κατά τη διάρκεια του λεγομένου «δευτέρου κύματος» της Covid-19 έχει γονατίσει όσον αφορά τις υγειονομικές υποδομές της. 


Το σκεπτικό των επιτελικών που έλαβαν την απόφαση περί τηλεκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων δεν στερείται λογικής: για να αποφευχθούν οι μολύνσεις και η διασπορά μεταξύ των στρατιωτών, λένε, γίνονται όλα αυτά και όλως εκτάκτως. Ετσι ο κάθε θάλαμος κάθε στρατώνα δεν θα μεταβληθεί σε νοσοκομείο. Ο αντίλογος, βέβαια, υπάρχει και συνοψίζεται στη θέση «δεν είναι δυνατόν να είσαι στρατιώτης από το σπίτι σου, αφού η στρατιωτική θητεία έχει και πρακτικό και κοινωνικό χαρακτήρα αναντικατάστατο». Η ιντερνετική εξάσκηση των νεοσυλλέκτων θα είναι εξάωρη κάθε ημέρα.
Πηγή: Protagon.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά